- Ниједно живо биће није заслужило тако нешто, а камоли Ноа. Била је позитивна, волела је живот. Она је трпела увреде, насиље на друштвеним мрежама, насиље на улици, јер је била другачија. Она се борила осмехом и није дозвољавала да је ништа сломи - овим речима је Данијел Ј., друг свирепо у бијене Ное Миливојев (18), која је у четвртак поподне пронађена мртва у стану у центру Београда, започео своју болну исповест и открио детаље кобне везе своје другарице са мушкарцем који је осумњичен за њено убиство.

Трпела је насиље на друштвеним мрежама и улици

- Прво ћу почети са тим да ни једно живо биће није заслужило тако нешто, а камоли она. Она је била особа која је била позитивна, волела је живот. Трпела је увреде, насиље на друштвеним мрежама, на улици, због тога што је била другачија и што је била своја - рекао је пријатељ монструозно убијене Ное Миливојев (18) и додао:

- Она се увек борила са осмехом и са том позитивном енергијом, која је просто излазила из ње у том тренутку. Није дозвољавала ништа да је сломи. Ја сам се увек дивио њеној снази, јер ја када добијем неки негативан коментар мене то погоди, расплачем се или ми не буде добро, а она је просто ширила ту енергију и једноставно није је то занимало.

Како је даље објаснио, он је Ноу познавао две године, а у једном тренутку је упознао и њеног момка.

- Ноа и ја се знамо две године, а упознао сам и њеног дечка. Они су се упознали преко апликације за упознавање. У почетку је њихов однос деловао идилично, нису имали свађе, расправе, она је била заљубљена у њега до ушију. Причала је све најбоље о њему и био сам срећан због ње, мислио сам да је пронашла срећу - рекао је Данијел кроз сузе.

"Због њега се самоповређивала"

На питање колико је идила између свирепо убијене Ное и њеног момка трајала рекао је да је трајала можда месец или два.

- Трајала можда месец дана или два. Он је већ тада показивао знакове агресије и насиља према њој. Вређао ју је, шиканирао, чупао је за косу, ударао, тукао. Она се се због њега чак и самоповређивала. Последњих месец дана њихове везе је све кулминирало. Једноставно смо јој сви говорили да он није за њу - објаснио је он.

У даљем разговору, Данијел је рекао да су сви покушали да помогну Нои, али би се она сваки пут вратила свом момку.

- Сви смо покушали да јој помогнемо, али она се враћала. Била је у Новом Саду код њених, и када је добијала поруке од њега-убице, она би истог момента отишла тамо. Била је спремна чак и пешке да оде до његовог стана. Толико је била заљубљена, он је њу вешто изманипулисао. Што је најгоре од свега, она је знала да та веза нема будућност, да он није за њу, али је свеједно отишла тамо - објаснио је дрхтавим гласом.

Како је даље рекао, мајка убијене Ное није подржавала везу своје ћерке и њеног момка.

- Њена мама није подржавала то, не само због разлике у годинама, него и због тога што је он једна психички нестабилна особа, наркоман, особа која ужива у опојним дрогама. Он је особа која је алкохоличар. Просто особа која у тим тренуцима не зна шта ради. Наравно не постоји оправдање за то што је урадио, али мени ништа не може да врати моју другарицу.

"Све је могло бити спречено"

- Могло је све бити спречено, да смо више били уз њу на неки начин. Да смо је више чували од њега, да смо јој забрањивали да се виђа са њим. Мислим да сам ја могао да будем више уз њу. Све бих дао да сам био ту и да сам могао да је загрлим. Знам да звучи ово сурово, али више бих волео да сам ја на њеном месту него она, зато што она то стварно није заслужила. Она ни једног мрава не би згазила. То је била таква једна особа, која просто када види да ти није добро и да имаш проблем, увек би ти помогла, али просто она није успела себи да помогне и то је коштало живота - рекао је он.

На питање да ли се обратила институцијама или полицији због проблема са којима се борила, пријатељ убијене Ное је рекао:

- Не, нажалост, није се никоме обраћала, али сви су били забринути за њено стање. Говорила је да проживљава проблеме у вези, међутим увек је имала наду да ће се он променити, јер је он некако манипулисао њоме. Он је њу тукао, малтретирао, па би јој се онда искупио на неки начин. Пружао би јој пажњу или би јој купио поклон - објаснио је пријатељ Ное Миливојев.

"Упознао сам га, деловао је нормално"

Како је Данијел даље објаснио, он није имао комуникацију са убицом, али га је једном видео.

- Он не може самостално да хода, иде помоћу штака. Имао је саобраћајну несрећу због чега просто није у могућности да хода. Тада сам га упознао и деловао ми је нормално, нисам видео никакве знаке да је насилан. Ја сам мислио да је она у том тренутку када сам га упознао стварно срећна са њим. И она тада заиста јесте била, док је говорила са њим имала је осмех од ува до ува, једва је чекала да га види.

На крају разговора, Данијел Ј., пријатељ брутално убијене Ное, потврдио је да је она последњи пут виђена 17. јуна, као и да је њен момак послао поруку њеној тетки само два дана након што је нестанак био пријављен.

- Он је два дана након њеног нестанка написао њеној тетки поруку: "Немојте да ме узнемиравате", и тужио је. Тако да, то вам све говори о каквој особи је реч - објаснио је.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: