Виши суд у Београду продужио је за још 30 дана притвор Вукашину М. (26) осумњиченом за силовање ванбрачне супруге и пребијање њиховог заједничког шестомесечног сина.

Притвор му је продужен јер постоје особите околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведока и које указују на то да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, речено је Танјугу у Вишем суду у Београду.

Осумњиченом се на терет стављају кривична дела силовање и насиље у породици, саопштено је раније из Вишег јавног тужилаштва у Београду које води истрагу против њега.

Он је на саслушању негирао кривична дела за која се терети и изнео своју одбрану.

У оквиру истраге његова ванбрачна супруга, односно жртва силовања, испитана је из посебних просторија у Вишем јавном тужилаштва у Београду путем видео линка, као посебно осетљив сведок.

Силовао супругу и претио да ће је убити ако га пријави

Група за координацију израдила је план подршке жртви, све службе предузимају активности из своје надложности како би се жртви помогло у даљем животу.

Наредба о спровођењу истраге против Вукашина М. донета је због сумње да је 1. јуна око 21 час употребом силе и претњом силовао своју ванбрачну супругу, док је она плакала и трпела јаке болове.

Запретио јој је да ће је убити уколико позове полицију, услед чега се оштећена додатно уплашила за своју и безбедност њиховог заједничког детета.

Такође се сумња да је Вукашин М. у претходних неколико дана, у време када дететова мајка није била присутна, злостављао њиховог шестомесечног сина, задајући му ударце по глави и телу, услед чега је дете задобило више телесних повреда.

БОНУС ВИДЕО: