На месту где је јуче око 16 сати погинуо мештанин села Јасеновик код Ниша, Најдан Крстић (56) његове комшије пале свеће.

Он је како кажу у његовој ожалошћеној породици јуче био по хлеб у суседно село Рујник. На повратку га је трактором повезао пријатељ Звонко Ђ.(53). И ту негде на уласку у село Лесковик десна предња и задња гума су проклизале тако да су се сурвали према оближњем потоку.

Звонко је притом задобио тешке телесне повреде и налази се у Универзитетско клиничком центру у Нишу. У кућу им данас долазе комшије да изјаве саучешће, запале свећу. Цело село је потресено овим трагичним случајем.

Најданова рођена сестра Надица Прокић каже да Најдан никада "ни мрава није згазио", ретко је пио алкохол, надничио је да заради неки динар.

- Родитељи су нам давно умрли, ја сам се удала у село Мекиш, а он је остао овде и није се женио. Радио је ту и тамо да заради нешто, па видите и кућа каква нам је трошна. То је био мелем на рану човек. Он је увек ишао пешака. Не могу да схватим да ми је брат погинуо, као да ми је неко ишчупао део срца. Он никада никога није увредио, ма колико проблема да је имао, он је све с осмехом превазилазио. Он је од оних људи који је свима помагао само себи није хтео да помогне. Кад' сестра изгуби брата нема горе - прича Надица.

Она је у тренутку несреће била кући, а трагичну вест су у кућу покојног Најдана донеле комшије. Најданови сестрићи из Мекиша, дољевачког села су врло брзо дошли у Лексовик након тога.

- Прво су комшије дошле да кажу за несрећу, а онда и полиција. Остала сам без текста и шокирана. једва да сам могла реч да изустим због туге за братом - прича Надица.

Најдан се у овом селу на петнаестак километара од Ниша памти као миран, фин и тих човек. Био је толико ненаметљив, прича један комшија, да ни здравствену књижицу није имао, а није хтео социјалну помоћ.

- Он је радио у неким вулканизерским радњама у Нишу и није хтео социјалну помоћ, ваљда због поноса, мада је заслуживао то јер је добар и вредан човек био. Радан је увек био, ту и кад прође, он пита, да ли треба нека помоћ? - каже комшија Вукадин Благојевић.

У његовој породици признају да ће Најдан бити сахрањен на стари сиромашки начин, зато моле општину Црвени крст којој припада Лесковик да помогну ако могу.

Возач трактора у тешком стању

Звонко Ђ. који је тешко повређен у четвртак док је управљао трактором налази се у тешком здравственом стању.

- Прикључен је на механичку вентилацију. у индукованој коми је и има повреде грудног коша - речено је Куриру.

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО: