Младић (21) осумњичен за тешку саобраћајну несрећу у недељу код Каћа, у којој је погинула Тијана Б. (36), која је била учитељица у једној новосадској осмолетки, био је позитиван на марихуану и кокаин, утврђено је приликом тестирања у Клиничком центру Војводине, зазнају незванично "Новости".

Осумњиченом следи кривична пријава због сумње да је починио тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, а када његово здравствено стање дозволи, биће саслушан код тужиоца, након чега ће се одлучити да ли ће му бити одређен притвор.

Овај двадесетједногодишњак се сумњичи да је у недељу око 14 часова, на Зрењанинском путу, возећи "мерцедес" из правца Новог Сада према Каћу, обилазио један аутомобил, који је закачио, а затим је наставио да се креће и ударио у "рено клио" за чијим је воланом била учитељица.

Од силине удара њено возило је слетело с пута и преврнуло се на кров,а учитељица је погинула на лицу места.

Саша Гајић, директор Основне школе "Иво Лола Рибар", где је несрећно настрадала Тијана радила, за "Курир" каже:

Фото: Фејсбук, Н. Фифић

 

- Тијана је код нас радила као учитељица, шест, седам година. Била је одлична у свом послу. Вредна и омиљена, сви у колективу су је волели. Знала је са децом и деца су њу јако волела. У нашој школи је најпре радила у продуженом боравку. Сви смо јако потрешени трагедијом. Увек је била срдачна, и о њиј заиста могу да кажем све најлепше, брижна и весела особа - рекао је Гајић.

Породица несрећне Тијане је у тоталном шоку. Неверица, туга, јецаји одзванјају зградом. Живела је са мајком и оцем, није била удата. Пријатељ породице Билић каже да се Тијана враћала од рођака који живе у једном месту надомак Зрењанина.

- Будући да је каснила, мама се мало забринула, али је претпостављала да је то због гужве на путу које су честе на тој деоници. Одједном им је неко позвонио на врата и када су отворили видели су полицајца који им је изразио саучешће и објаснио шта се десило. Полицајац је био изузетно љубазан и објашњавао им је каква је сада процедура и да неко мора да оде до Института за судску медицину да идентификује тело. Међутим, пар сати су скупљали снагу и храброст да се тамо упуте јер нису желели да поверују да је то Тијана. Коначно је брат отишао тамо са једном пријатељицом и уверио се да је у питању његова сестра. Живот је био пред њом. Никоме ништа није згрешила и заиста није заслужила тако да оконча. Ми пријатељи још не можемо да дођемо себи а замислите како је њеној породици. Велика је то туга - прича пријатељ породице Билић за "Курир".

Једна од мајки, чијим синовима је Тијана била учитељица каже да је ово страшно.

-Тијана је била нашем старијем сину учитељица, а он њена прва генерација. Када је он пошао у пети разред, млађи син је кренуо код ње. И ево ни два месеца није прошло, шта рећи деци... Остаће лепе успомене. Била је одличан педагог, пуна ентузијазма, увек ведра и насмејана. Деца су је баш, баш волела - прича потрешена жена.

Возач на интезиви

Иначе, возач Петар био је позитиван на марихуану и кокаин, утврђено је приликом тестирања у Клиничком центру Војводине, сазнајемо незванично.Тестирање је урађено у редовној процедури после саобраћајне несреће. Иначе, младић је имао пробну возачку дозволу и управљао је нерегистрованим аутомобилом.

- У Ургентни центар Клиничког центра Војводине, примљен је пацијент П. К. (21) са тешким телесним политрауматским повредама. После хитне, благовремене, комплетне дијагностике, лекарске помоћи и збрињавања, пацијент је смештен на Клинику за анестезију и интензивну терапију Клиничког центра Војводине ради даљег конзервативног третмана - саопштено је из ПР служба КЦ Војводине.

Осумњиченом следи кривична пријава због сумње да је починио тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, а када његово здравствено стање дозволи, биће саслушан.

(Новости/Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".