Рођен је у Карловцу давне 1954. године, а током богате каријере је објавио чак 14 музичких албума и много синглова.

Његови албуми “Шарене очи”, “Испод твога јастука”, “Ти си моја сретна звијезда” и “Под крилима неба” продати су у златном и сребрном тиражу, док је албум “Дао сам ти душу” достигао платинасти тираж.

Поред огромних музичких успеха, он је постигао и статус миљеника женске публике.

Ален је од почетка каријере важио за једног од најпривлачнијих мушкараца тадашње музичке сцене.

Крајем 1989. Ален је отишао у Канаду, где је одржао наступ за дочек Нове године, а потом се упутио на турнеју с Кићом Слабинцем, па одржао и неколико солистичких концерата. Међутим, по повратку у Хрватску се после два месеца одлучио за повратак у Канаду, па је једанаест година живео на релацији Канада-Хрватска.

Све време је био одан музици, а након дуге паузе вратио се на сцену наступивши на фестивалу Далматинска шансона 2006, и то с песмом “Маслине”. Затим је одржао низ наступа широм региона, а већ годинама ради за друге певаче и музичаре.
Ален је, иначе, врло активан на друштвеној мрежи Инстаграм, па даме које су га обожавале осамдесетих имају прилику да виде да је Ален задржао свој атрактиван изглед и шарм по ком је познат.

Он се данас рекреативно бави спортом и користи сваки слободан тренутак да ужива с породицом - супругом Сандром и ћерком Емом.

БОНУС ВИДЕО: