Mesec, planeta koja se najbrže kreće, sutra (28. jun) će promeniti znak i ući u vodenu Škorpiju gde se baš najbolje ne oseća.

Mesec u Škorpiji je u znaku svog pada, tamno mesto gde emocije mogu biti pomešane i strahovi naglašeniji, strepnja, strah za bližnje, strah od budućnosti, bolesti ili mogućih nepredviđenih, loših situacija.

Foto: Profimedia

 

 

Poenta ovog aspekta je da iz sebe, iz najtamnijih i najskrivenijih delova možemo na površinu da izvučemo sve ono sto nas plaši, da objasnimo sebi, jer Merkur u Raku sada može jako dobro da prođe kroz emocije i da pronađe to mesto blokade, da racionalizuje sada taj strah koji nije nikada prevaziđen.

Tajne i transformacija

Mesec u Škorpiji naglašava naše strasti, tajne, i transformaciju. Može nas naterati da dublje istražujemo naše emocije i da budemo otvoreniji za isceljenje i transformaciju. Ovaj položaj Meseca takođe može produbiti našu intuiciju i senzitivnost, čineći nas sposobnim da osetimo suptilne vibracije i energije oko nas.

Ipak, Mesec u Škorpiji može doneti i izazove. Ovaj položaj može ojačati osećaj ljubomore, posesivnosti i osvetoljubivosti. Može se javiti i preterana emotivna reaktivnost i potreba za kontrolom. Važno je naučiti kako kanalisati ovu intenzivnu energiju na konstruktivan način i pronaći balans između strasti i emotivne stabilnosti.

Suočavanje sa strahovima

U astrologiji, Mesec predstavlja naše emocionalne potrebe, instinkte i reakcije. Kada se nalazi u Škorpiji, ove karakteristike dobijaju dublju i intenzivniju dimenziju. Ovaj period može biti povoljan za dubinsko istraživanje naših unutrašnjih procesa, suočavanje sa svojim strahovima i transformaciju naših emocionalnih obrasaca.

Foto: Profimedia

 

 

Rad na sebi, na svojim emocijama bio bi sada najbolji izbor, jer sada možemo da dođemo do svega onoga sto nas koči, blokira, da istinski budemo srećni.

Ovaj uticaj najviše će osetiti vodeni znaci (Rak, Škorpija i Ribe), ali i svi oni koji imaju Mesec ili Merkur i vodenim znacima Zodijaka.

BONUS VIDEO: