То преноси грчки портал Прототхема.

Најновије откриће стигло је преко СИМ картице мобилног телефона несрећне девојке, која се до скоро сматрала оштећеном, али се заправо налазила у форензичким лабораторијама грчке полиције. Њеном анализом стручњаци се надају да ће пронаћи крај нити која ће довести до потпуног расветљавања злочина.

Тело у поодмаклој фази распадања пронађено је претпрошле недеље после шест дана потраге. Анастасија Рубинска је нестала 12. јуна. Тело је пронађено умотано у кесе за ђубре и покривено грањем на једној њиви на Косу. Било је то острво на ком је изабрала да ради овог лета са својим партнером Михалом Сливинским са којим је била од своје 18. године.

Њен нестанак алармирао је власти острва које су за главног осумњиченог прогласиле младића (32) из Бангладеша. У први мах није признавао да је убио девојку прелепог осмеха која је волела живот и путовања на разне дестинације.

Разграничавање нестанка и бруталног убиства Анастасије и даље представљају мистерију пошто је још нејасан мотив убиства.

Фото: Друштвене мреже

 

Анастасија је последњи пут снимљена сигурносном камером у понедељак 12. јуна нешто после 19 часова како сама купује храну из ћевабџинице у Мармарију и одлази. Сат и по касније сигурносна камера мини пијаце која се налази на сеоском путу испред Мармарија снима младу жену која излази из продавнице купивши неколико ствари и пиво. На истом снимку се види како сама седи на тераси, а затим упознаје групу од четири Пакистанца.

Било је 21.30 када је друга камера снимила Анастасију како се састаје са осумњиченим Бангладешанином са којим је имала кратак разговор пре него што је села на његов мотоцикл којим су се заједно одвезли. Из анализе снимка произилази да то није први пут да се Анастасија сусрела са њим и то је једна од мистерија случаја. Сливински (28) тврди да ни он ни млада Пољакиња не познају тог човека.

ПОРУКЕ И ТИШИНА

Није прошло неколико минута, а Анастасија је послала СМС свом дечку саопштавајући му да се нешто чудно дешава и истовремено му шаљући и ознаку локације на којој се налази. Према сведочењу младића из Пакистана, цимера осумњиченог, Бангладешанин је био у алкохолисаном стању. Пакистанац је рекао да никада раније није видео девојку.

Осумњичени и Анастасија напустили су кућу након што је његов цимер хтео да спава. Седели су у дворишту док око 22.30 нису отишли. Пакистананац је сведочио да је чуо мотоцикл Бангладешанина којим су вероватно и отишли док је тада несрећна Анастасија наводно послала другу поруку свом партнеру рекавши му да је ипак све у реду.

Тачно време одласка било је мистерија за надлежне пошто камера која је снимила њихов улазак у кућу није ухватила и тренутак када су изашли. На крају су истражитељи пронашли снимак. Бангладешанин и Анастасија су виђени у 22.30 како седају на мотоцикл и одлазе у непознатом правцу.

Од тада нико више није видео Анастасију живу осим Бангладешанина који је сада оптужен за киднаповање и силовање, али и убиство из нехата.

Фото: Друштвене мреже

 

Нешто пре један ујутру Пакистанац се буди и схвата да се његов цимер није вратио кући. Одмах га зове јер је забринут да је слупао мотоцикл, желећи да провери да ли је добро, али мобилни телефон Бангладешанина је искључен. Бангладешанин је међутим ушао у кућу у 1.04 сати, узео кесе за отпатке, а онда поново отишао.

Сливински, који је био забринут јер Анастасија није одговарала од последње поруке, више пута је зове у потрази за њом, али јој је телефон искључен. Активирајући апликацију доступну на његовом мобилном телефону лоцира последњи траг Анастасијиног уређаја у близини Тигакија. Ознака је показала око два километра удаљености од локације са које му је раније послала поруку да је "све у реду" и четири километра од места где је касније пронађено њено тело.

Бангладешанин се вратио кући у 4 ујутру и заспао. Кад се Пакистанац ујутру пробудио видео је цимера како спава и његову одећу прекривену земљом, сламом и травом.

НЕСТАНАК И ПОТРАГА

Сливински у уторак ујутру пријављује нестанак Одељењу за безбедност Коса и одмах се покреће велика операција како би се Анастасија лоцирала. После неколико сати тројица Бангладешанина и двојица Пакистанаца доведени су у Одељење безбедности острва, а 32-годишњак је ухапшен под оптужбом за отмицу.

Младић се од почетка сматра главним осумњиченим јер стално упада у контрадикторности, а службеници полиције код њега проналазе авионску карту за Италију са датумом поласка дан после нестанка Анастасије. Издавање карте оправдава тиме да иде на крштење рођака у Бергамо, али је његов цимер сведочио да није знао за ово путовање.

Службеник једне компаније за обезбеђење проналази у суботу Анастасијин мобилни телефон у напуштеној кући у Мармарију. Недостаје СИМ картица, која је уклоњена, док су у полицијском упаду у кућу двојице странаца пронађени Анастасијин ДНК и коса. Не налазе трагове који упућују на насиље. С обзиром на то да налазе и снимак процењују да Анастасија није убијена код куће. На рукама и врату осумњиченог има свежих трагова који упућују на борбу, али он тврди да су то последице пољопривредних послова.

Сав генетски материјал пронађен у кући и на рукама ухапшеног шаље се на детаљније испитивање. Резултати стижу убрзо. Из анализе генетски материјал је пронађен у ноктима жртве и резултат ДНК теста је показао да припада 32-годишњем Бангладешанину.

ПОКУШАЈ БРИСАЊА ДАТОТЕКА

Бангладешанин је успео да избрише податке са свог мобилног телефона који је повремено стављао у режим летења док је наводно на интернету претраживао апликације које са меморијске картице бришу руте којима је ишао њен власник, међутим, није знао је да полиција има могућност да поврати све избрисане датотеке.

Власти процењују да је Анастасија убијена у полусрушеној згради у близини мочваре где је њено тело пронађено у недељу поподне. На путу од куће до места где је пронађена мртва, полиција је пронашла ципелу, две мајице и цигарете девојке. Нису нашли фармерке и њен доњи веш.

Фото: Друштвене мреже

 

Сматра се могућим да је у тој кући изгубила свест и да ју је осумњичени потом однео у мочвару где је пронађено њено тело, а последња открића била су да је њено тело прекрио кесама за ђубре и мотоциклом одвезао до места где га је оставио.

Тело несрећне Анастасије било је у поодмаклој распадању и пронађено је умотано у чаршав и две кесе за ђубре и "сакривено" испод грања и траве иза једног жбуња. Жртва је имала лисице на рукама, њено голо тело имало је модрице и повреду главе, док је мртвозорник Панајотис Котрекоспо утврдио да се ради о гушењу и насилној смрти дављењем за које се до сада не зна да ли је дошло до ужета или од руке.

Анастасијин мобилни телефон је послат у форензичке лабораторије на даљу анализу која је показала да је Бангладешанин избрисао фотографије и све позиве које је упутила у ноћи убиства.

БОНУС ВИДЕО:

АПОКАЛИПСА У ПАРИЗУ: "Новости" на месту експлозије

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".