Николина Пишек не може да прода недовршену вилу у Загребу зато што је ћерка из првог брака њеног покојног супруга Видоја Ристовића поднела тужбу против водитељке тражећи поделу имовине.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/видојеристовиц

 

У септембру прошле године објављена је вест да је на продају стављена велелепна кућа у загребачком насељу Шестине, у којој су заједнички живот планирали Николина, Видоје и њихово малолетно дете. Али његова смрт је то пореметила. Како се могло видети у огласу, вила се водила на име Пишекове и она је за њу тражила износ од 1.700.0000 евра. У једном моменту оглас је био скинут са сајта, па се претпостављало да је кућа продата. Међутим, није тако.


Превише траже

Према писању хрватских медија, проблем је настао због тога што је ћерка покојног Ристовића поднела тужбу против Николине у којој тражи наследство свог оца, па је суд донео привремену одлуку да водитељка не може да прода имовину док се не реши овај спор. На сајту где се налази оглас о продаји поменуте куће, када се кликне на линк о опширнијим информацијама, појави се допис у којем стоји:

- Забележба, спор, тужба 26. октобра 2022. потврда, обавештење о запримљеном електронском поднеску у правној ствари између тужитељке малолетне Ристовић Матее и тужених Ристовић Николине и малолетне Ристовић Уне Софије, који се води пред Општинским грађанским судом у Загребу. Водитељка је и сама недавно причала о томе да има судске спорове са члановима породице њеног покојног мужа.

Фото: Антонио Ахел/АТА имагес

 

- Један тај предмет пресуђен је у моју корист, а други је још у процесу - кратко је рекла водитељка у априлу ове године и додала: - Матеи никад нисам оспоравала ништа, али њихове амбиције су мало превелике. Сад стварно могу рећи да више немам породицу с те стране. Све је у рукама правде и правосуђа. Имам врло конкретне доказе о свему, тако да ти људи раде непотребне трошкове. Све скупа је ужасно и тенденциозно с њихове стране да ме дискредитују и онемогуће, иако је врло јасно шта је по закону и шта коме припада. Међутим, они покушавају да се угурају у моју својину и власништво, а ако не, онда барем да успоре што је могуће више читав тај процес како би ја изгубила економску снагу и исцрпла се судским процесима што је могуће више. А тренутно имам минимално осам активних процеса, ако не и више - рекла је Пишекова тада.

Фото: АТА имагес

 

Сукоб с Грофом

Недавно је Николина поново имала јавни сукоб и са свекром Витором Ристовићем, познатијем као Миша Гроф, који јој оспорава право на наследство имовине његовог покојног сина, с којим је она била у браку. Чак јој је и запретио да ће објавити некакав дневник у ком наводно пише с ким је варала Видоја, а водитељка му је на то поручила да слободно изнесе све у јавност. - Не бисте веровали колико ме то не дотиче. Неко вантелесно искуство, као да се догађа другом. Јао, кад би сви само знали колико ја још ствари имам да кажем... Све у своје време, ако до тога икада дође - казала је она за хрватско издање Сторија пре неколико дана..

Са друге стране Миша Гроф овако је говорио о спорној вили:

"Ма дајте, молим вас, каквих 1.700.000 евра, па само намештај у тој кући вреди бар два милиона евра. Све је стилски намештај, неки комади су прављени специјално за њих, у тој кући је све довезено из иностранства. Кога она прави будалом, то је немогуће! Минимална тржишна вредност те некретнине је пет милиона евра, па ко је луд да је прода за више од дупло мање пара? Николина то сигурно не би урадила, иза овога стоји лаж. Она ће пре нешто продати по већој вредности, сигурно неће дати за мале паре такву некретнину" објаснио је Миша Гроф за Курир и открио због чега он верује да је Пишекова то урадила:

"То је урадила да не би дала ни евра овом јадном детету које живи овде. Лана, Видојева прва супруга, скоро свакога дана дође да ме обиђе. Редовно виђам и унуку Матеу, а Николину нисам видео ниједном од гробља, није ми довела ни унуку да видим. Једини начин да се од Николине заштити Видојева имовина и подели на равне части његовим ћеркама је судски поступак. То не могу ја да покренем, мораће Лана, а ја ћу јој сигурно бити подршка".

"Николина је алава и гледа само лични интерес и новац. Верујем да ће покушати све да отуђи, даће свом брату или некоме само да Матеа не добије. Она је зло и наопако" закључио је Миша Гроф.

(Курир)