Колико год пута да смо себи обећали да ћемо да смршамо до лета, некако нам је то, поново измакло. Иако је једини прави пут до идеалне килаже коригована исхрана и физичка активност, размислите добро да ли и ви правите ову грешку која нам свима додаје килограме.

Већина људи оброк поједе на брзину за пет до десет минута, јер им је дан испуњен обавезама па журе да са храном заврше што пре. У том случају храна није довољно сажвакана, што може да доведе до проблема са пробавом, али и до преједања.

Фото: Профимедиа

 

Оброк треба да траје барем 20 минута, јер је мозгу потребно време да добије сигнал да је желудац пун. Ако мозак мисли да сте још гладни, имаћете потребу да једете још. Поготово ако су вам мисли окупирани другим стварима: ако једете док гледате телевизију, проверавате шта има на друштвеним мрежама.

Фото: Профимедиа

 

Како бисте спречили нежељено преједање потребно је да свесно једете. Када осетите глад прво попијте чашу воде јер се дешава се да помешамо осећај глади и жеђи. Ако сте и након двадесет минута и даље гладни време је за оброк.

Сваки залогај жваћите барем 20 пута и будите сконцетрисани на укус хране коју  уносите и те нове навике ће се веома брзо одразити на вашу килажу.

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".