У новембру 2020. певач је хитно оперисан, како је тада саопштено, због цисте у стомаку. Међутим, већ тада је откривено да болује од канцера панкреаса и да су прогнозе за излечење лоше.

Роквић се борио и са тешком бактеријом коју је задобио током лечења, што је погоршало његово здравствено стање, а касније и са метастазама. Од првог тренутка био је спреман за борбу и није клонио духом, наводи извор близак породици. 

Фото: Принтскрин

 

Маринко је примао хемотерапије, које су у почетку деловале, па је полако почео да се враћа свакодневним активностима и осећао се добро. Нажалост, није могао да се врати музици и наступима јер је после неколико месеци од операције, док су још трајали опоравак и лечење, откривено да има метастазе на другим органима, па је морао да се подвргне новим, јачим хемотерапијама. За то време није га уопште било у јавности, а само два пута кратко се огласио у медијима.

- Ја сам прележао корону, добро сам прошао, нисам имао тешке симптоме. Медутим, после короне ми се појавила нека бактерија, која ми је напала организам. Никако да прође, месецима се борим с њом. Надам се да сад иде мало набоље. Супруга је ту уз мене, синови такође - навео је певач у последњем разговору са новинарима. 

Фото: АТА имагес

 

Супруга Славица уз Роквића је била до самог краја. Према речима саговорника, она је неговала Маринка у њиховом породичном дому на Кошутњаку, где је он и умро у суботу. Није хтео да га воде у болницу. Свестан да је тешко оболео и да му се ближи крај, изразио је жељу да умре код куће, што су његови најближи испоштовали. Славица је, наводи извор, са супругом била непрестано све док није издахнуо, а с обзиром да је она по струци здравствени радник, Маринко је имао најбољу негу у најтежим моментима. Време сахране фолк певача породице ће саопштите накнадно, како су навели у саопштењу. 

 

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".