Бату су красиле изузетне имитаторске способности којима је засмејавао колеге и публику у "Гранд кабареу". Прославио се песмом "Како старим све те више волим." 

Здравковић је обележио и трећу сезону ријалитија "Фарма" у којој се врло често налазио у сукобима са певачицом Весном Вулетић Венди која је на његов рачун изнела бројне увреде и оптужила га да је бисексуалац. 

Певач је у складном браку са Татјаном са којом има сина Уроша и ћерку Сару. Татјана се годинама професионално бавила певањем, а кад су се њих двоје упознали она је са својим бендом снимила албум, па је после тога одлучила да се повуче и посвети се деци и породици. 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Zvezde Granda Specijal

 

 

Врло рано је започо каријеру, још 1989. године снимио је први албум, а на самом врху каријере повукао се из јавног живота. Последња песма која се могла наћи на Јутјубу све до недавно била је нумера "Шмекер", а онда се после неколико година почетком 2023. појавио у емисији на Гранд телевизији и објаснио због чега га дуго није било у медијима.

- Мислим да се једно три године нисам сликао на ТВ-у, да стварно баш ме дуго нема. Узео сам себи мало одмора, чак сам и ја приметио да ме дуго нема, па сам рекао да је време да се појавим и подсетим људе на себе - рекао је Здравковић и открио због чега је направио дужу медијску и дискографску паузу, али и чиме се бави.

- Ту сам, не дам још увек да ме забораве. Планирам да у овој години кренем са новом песмом, сад сам ту на телевизији да утабам терен. Певање је моје примарно занимање, а пауза је била јер сам то тако решио, чак нисам ни певао за то време, али сад сам решио да се вратим. Сад сам ту да подсетим људе на неке старије хитове, а после ћемо нешто фришко, време је да се сними бар једна песма - истакао је Бата за Гранд.

Краси га богата дискографија, али тврди да не би могао тако лако данас ући у студио и одабрати песму: 

- Да не будем лажно скроман, али за мене кажу колеге да сам толико музикалан да је то невероватно, немам апсолутни слух као Саша Матић, али скоро... Али интересантно је да не умем да осетим песму на прву. Мене буквално треба неко да посади и каже шта треба да снимим, Близанац у хороскопу, шта да ти кажем. Час ми се свиди, после два минута ма не, ово је бљак, безвезе, час овако, па онако. Мени треба неко да каже: "Ово ћеш снимити, отпеваћеш тако и тако и нема даље". Наравно, продуцент испред мене, јер могу и овако и онако да певам - рекао је и додао:

- Волим и кад имитирам колеге, али кад певам своју песму морам да будем препознатљив по боји гласа и по начину на који се пева.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: