Batu su krasile izuzetne imitatorske sposobnosti kojima je zasmejavao kolege i publiku u "Grand kabareu". Proslavio se pesmom "Kako starim sve te više volim." 

Zdravković je obeležio i treću sezonu rijalitija "Farma" u kojoj se vrlo često nalazio u sukobima sa pevačicom Vesnom Vuletić Vendi koja je na njegov račun iznela brojne uvrede i optužila ga da je biseksualac. 

Pevač je u skladnom braku sa Tatjanom sa kojom ima sina Uroša i ćerku Saru. Tatjana se godinama profesionalno bavila pevanjem, a kad su se njih dvoje upoznali ona je sa svojim bendom snimila album, pa je posle toga odlučila da se povuče i posveti se deci i porodici. 

Foto: Printskrin/Jutjub/Zvezde Granda Specijal

 

 

Vrlo rano je započo karijeru, još 1989. godine snimio je prvi album, a na samom vrhu karijere povukao se iz javnog života. Poslednja pesma koja se mogla naći na Jutjubu sve do nedavno bila je numera "Šmeker", a onda se posle nekoliko godina početkom 2023. pojavio u emisiji na Grand televiziji i objasnio zbog čega ga dugo nije bilo u medijima.

- Mislim da se jedno tri godine nisam slikao na TV-u, da stvarno baš me dugo nema. Uzeo sam sebi malo odmora, čak sam i ja primetio da me dugo nema, pa sam rekao da je vreme da se pojavim i podsetim ljude na sebe - rekao je Zdravković i otkrio zbog čega je napravio dužu medijsku i diskografsku pauzu, ali i čime se bavi.

- Tu sam, ne dam još uvek da me zaborave. Planiram da u ovoj godini krenem sa novom pesmom, sad sam tu na televiziji da utabam teren. Pevanje je moje primarno zanimanje, a pauza je bila jer sam to tako rešio, čak nisam ni pevao za to vreme, ali sad sam rešio da se vratim. Sad sam tu da podsetim ljude na neke starije hitove, a posle ćemo nešto friško, vreme je da se snimi bar jedna pesma - istakao je Bata za Grand.

Krasi ga bogata diskografija, ali tvrdi da ne bi mogao tako lako danas ući u studio i odabrati pesmu: 

- Da ne budem lažno skroman, ali za mene kažu kolege da sam toliko muzikalan da je to neverovatno, nemam apsolutni sluh kao Saša Matić, ali skoro... Ali interesantno je da ne umem da osetim pesmu na prvu. Mene bukvalno treba neko da posadi i kaže šta treba da snimim, Blizanac u horoskopu, šta da ti kažem. Čas mi se svidi, posle dva minuta ma ne, ovo je bljak, bezveze, čas ovako, pa onako. Meni treba neko da kaže: "Ovo ćeš snimiti, otpevaćeš tako i tako i nema dalje". Naravno, producent ispred mene, jer mogu i ovako i onako da pevam - rekao je i dodao:

- Volim i kad imitiram kolege, ali kad pevam svoju pesmu moram da budem prepoznatljiv po boji glasa i po načinu na koji se peva.

(Mondo)

BONUS VIDEO: