Овог послеподнева преко истока Србије премешта се облачност са кишом и пљусковима са грмљавином. Претходно је током преподнева овај облачни систем са пљусковима захватио из Румуније исток и југоисток Баната, а око поднева је у Вршцу забележена и јак пљусак са грмљавином.

У овом часу јака грмљавинска олуја премешта се недалеко од Алексинца. У наредна два сата овај локални систем у северозападној висинској струји дирекотно ће се обрушити на Ниш и донети овом граду на југоистоку Србије краткотрајно освежење са јаким пљусковима и грмљавином. Биће услова и за грмљавинске олује са градом, олујним ветром и обилним пљусковима, при чему би у веома кратком временском интервалу пало и преко 30 милиметара кише по квадратном метру.

Тренутна температура у Нишу износи 32°Ц, али краткотрајна грмљавинска олуја само ће кратко донети пад температуре и она ће врло брзо бити поново у порасту.

И док је данас на североистоку, истоку и југоистоку Србије облачно са кишом и пљусковима са грмљавином, у осталим пределима Србије је ведро и врело, уз температуре и до 34°Ц.

Још топлије биће у петак, али се крајем дана и током вечери очекује јаче погоршање времена, потом и продор хладног фронта, уз захлађење и падавине у свим пределима Србије.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".