За потребе филма "Љубавни случај или трагедија службенице ПТТ" Душана Макавејева из 1967. године, Ева Рас скинула се потпуно гола, и постала прва глумица која се сликала нага на домаћем филму.

Фото: В. Данилов

 

 

Она се и данас са радошћу сећа те провокативне сцене, и истиче да се нимало не каје, те да је због тога постала главна тема и домаћих, али и светских медија.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

- Како бих се покајала кад је тај филм задивио планету Земљу. Мој лик у филму "Љубавни случај или трагедија службенице ПТТ" је "Њујорк тајмс" описао речима: "Нова звезда указала се на истоку, њено име је чистота еротика, Ева Рас је симбол јединствене лепоте савремене европске жене!" Стекла сам популарност и ван граница тадашње Југославије. Тај филм не престаје да живи и свугде су ме препознавали по сцени у којој нага лежим, а црна мачка скаче на кревет и угнезди се на мојој задњици па се умива и преде - рекла је Ева за "Блиц Пулс" и додала:

 

Фото: Јутјуб Принтскрин/francZd

 

 

- Није било никаквог симулирања односа, била је то жена која је умела да развлачи питу, да прави чудесне, огромне балоне од сапунице, да пере веш и, како је Богдан Тирнанић писао, умела је да пређе улицу. И све што је радила било је истинито, пита се могла јести, веш је био опран, без обзира на то што би неко помислио да је то била само глума јер ја одувек сматрам да је врхунац глумачког умећа да глумац живи пред камерама, јер на тај начин улога оживи и измишљени ликови постану стварни.

БОНУС ВИДЕО: