Пролазно наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином, појачаним северозападним ветром и падом температуре које ће у петак увече захватити северне и западне, током ноћи ка суботи и у суботу ујутру прошириће се и на остале пределе Србије.

У зони фронта биће услова и за локалну појаву непогода са градом и већом количином падавина за кратко време (већа вероватноћа за непогоде у петак увече је на северу земље, а у суботу у крајевима јужно од Саве и Дунава, због чега је већ издат наранџасти метеоаларм који подразумева количину кише већу од 30 мм, док изоловано у брдско-планинском подручју може пасти и преко 50 мм.)

Азорски антициклон доноси невреме

У суботу после подне престанак падавина, стоји у најави РХМЗ. А како најављује метеоролог Иван Ристић, максималне температуре у појединим деловима Србије достићи ће и 37°Ц.

- Између петка и суботе освежење и киша, облаци ће брзо напустити наш регион тако да ће већ у недељу бити пуно сунца а мало облака уз понеки пљусак кише понегде. Услед јачања азорског антициклона, таласи свежег и влажног атлантског ваздуха који се крећу по његовој периферији утицаће на време и код нас у наредном периоду отприлике на свака 3-4 дана условљавајући пролазна наоблачења, освежење, кишу, пљускове, али и локалне непогоде прац́ене грмљавином и градом - стоји у прогнози.

Уз пуно сунчаних интервала и температура ће бити у границама просека за овај период године и кретаће се од 15°Ц до 19°Ц у јутарњим и 26°Ц до 31°Ц у поподневним часовима, закључује Ристић.

БОНУС ВИДЕО: