Водитљка Јасмина Ел Абд Васиљевић која је иначе, мелескиња, обратила се својим пријатељима преко друштвене мреже Фацебоок, и тако им објаснла ситуацију у којој се недавно нашла.

Наиме, Јасмина је доживела непријатност у бутику који је популаран у нашој престоници, тако што су је продавачице извређале на расној основи.

Тачније, назвале су је Циганком и нису јој дозволиле да се слике у одређеним моделима како би их проследила свом уреднику.

Фото: Принтскрин/Фејсбук/Јасмина Ел-Абд Васиљевић

 

- Размишљала сам да ли да објавим овај пост, и одлучила сам да нећу да ћутим зато што су ме извређале раднице бутика да сам Циганка - није срамота бити Ром, већ коментарисање и селекција људи по националној основи је вређање - написала је она на почетку свог поста.

Радница тврдила да је "немају у регистру"

- Данас сам отишла да купим хаљину. Хаљина ми треба за снимање репортаже. Улазим у бутик у коме сам стално куповала гардеробу за снимања. Питам жену која ради у бутику да ли могу да сликам хаљину и каже ми да не могу, да је забрањено сликање. Ја поштујући њен одговор кажем "Ок". Онда ме она пита зашто ми треба да сликам, на шта јој одговарам да имам снимање у суботу и да желим да пошаљем продуценту да ми потврди да ли модел и боја одговарају за ту намену - написала је водитељка.

Додаје да је следеће питање било која је емисија у питању, те да јој је радница "дрчно и безобразно" казала да је "немају у регистру".

- Госпођо, код вас сам увек куповала гардеробу, никада нам нисте били спонзори, увек сам плаћала у кешу. То нема везе, немамо вас у нашем регистру, и ја вас никад нисам видела у нашим моделима, одговорила је радница. Ја онако већ бесна, али и даље фина показујем јој моје слике са снимања у њиховим моделима. Она ми одговара, то сте купили у другом нашем бутику. Ја знам да сам куповала баш у овом и сви ваши бутици имају исте моделе, и немојте ви мени да говорите да боље знате од мене - поделила је Ел Абд Васиљевић.

"Видиш да је Циганка, сви покушавају на исту фору"

Када је водитељка кренула да излази из бутика, како наводи даље ова водитељка, њена колегиница која је стајала поред ње се обраћа својој колегиници, радници која је комуницирала са водитељком, и говори јој: "Ма лепо сам ти рекла, видиш да је Циганка и да лаже, фолира се да је водитељ, сви покушавају на исту фору".

- Ја онако шокирана, не желећи да правим било какав проблем пред другим купцима излазим из бутика и не верујем шта сам доживела. Тај исти бутик је спонзор многим емисијама, имају јако лепу гардеробу, али никад више код њих ништа купити нећу, поручила је она.

Снимала разне емисије, гости били амбасадори, градоначелници...

Ел Абд Васиљевић наглашава да емисије које је радила у њиховим моделима нису биле ни ријалити, ни снимање на вашарима. Појаснила је да је снимала емисију Туристички магазин, у којој су јој, како каже, гости били амбасадори, директори Туристичких организација и градоначелници градова Србије.

- Водитељ сам била доделе Златне Амфоре за најбоље у туризму за 2021. годину, и тада сам носила моделе тог бутика - написала је.

Фото: Принтскрин/Фејсбук/Јасмина Ел-Абд Васиљевић

 

"И да јесам Ромкиња, па шта? Није срамота"

Водитељка се обратила радници у бутику и написала да није Ромкиња, већ Мелескиња.

- Отац ми је Либанац, и поносна сам на моје порекло. И да јесам Ромкиња, па шта, није срамота бити Ром. Сутра ћу да нађем ко им је шеф, и да објасним да су раднице у том бутику некултурне. Ево и пар слика са снимања у њиховим моделима, написала је она у објави коју је поставила на свом Фејсбук профилу.

Из бутика кажу да не морају да дају одговор

Овим поводом редакција "Блица" контактирала је бутик, а како је рекла женска особа која се јавила на телефон, она није дужна да даје одговоре.

- Ко сте ви да ме питате, не морамо да дајемо одговор - одговорила је девојка.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".