Даница је неколико пута поменула да је имала проблем са пороком, али да је веома поносна што је успела да га се реши. 

- Победа највећа је то што сам победила порок. Ја сам поносна, постала сам мисионар. Просто, таква сам, ето. И поносна сам на то, и моја докторка, укућани, пријатељи, а ретко ко то успе, у било ком пороку - рекла је глумица једном приликом и открила колико је борба трајала:

- Негде око осам месеци, кад си дисциплинован, а ја сам дисциплинована, и све је прошло у реду. Хтела сам, само хтела да радим, да то прође уз рад. Ништа ја то установе, то ништа, да се нешто поливам. Знам да имам проблем, само ми треба мала помоћ. И тако је и било. Врло брзо сам се ја изборила и ево 30 година сам свој на своме, на суво - изјавила је Даница у емисији "Све у свему" на ТВ Прва и наставила о не тако пријатним успоменама:

- Била сам спортиста и онда уђеш у позориште и сви то конзумирају. Не можеш да прођеш, за мене је то било погубно. Људи смо и порочни смо, само треба мало да се пређе црта. Е сад, кад си на ивици провалије, онда се освестиш. Била је литра и по вотке дневно. Озбиљно, са оркестром улазим у Ступицу, у Клуб књижевника. Људи пију на мој рачун, узела ја хонорар из банке и хоћу да се проведемо, али онда дођеш до ивице провалије, и онда схватиш да мораш да станеш и станеш. Имаш јак карактер - рекла је тада глумица.

Даница је студирала глуму ФДУ у Београду, а прву улогу на филму одиграла је 1980. у филму "Хајдук".

Заједно са Тањом Бошковић, Миленком Павловићем и Радетом Марјановићем била је носилац позоришног репертоара Позоришта на Теразијама.

БОНУС ВИДЕО: