Последње године провела је у Београду, јер је 2015. године доживела мождани удар због којег јој се живот променио из корена. Њен супруг је био Влада Петрич, харвардски професор.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @yunostalgija

 

- Пријатно је када чујем да ме сви памте по “Жикиној династији”. Прича се да су многи ту ТВ серију Зорана Чалића гледали чак по неколико пута. Осећала сам се врло добро на снимању, као код куће, али сам морала да прекинем снимање и да одем код свог супруга у Америку. Не свиђа ми се што је лик Даре постао сувише популаран: кад год ме виде на улици, не обраћају ми се као Дари Чаленић него са “љуби га мајка” - говорила је својевремено Дара.

- Играла сам у бројним филмовима пре него што сам завршила у колицима. Много читам и волим да кувам. Мој Влада обожава моју храну, што ми је посебно драго јер њега је врло тешко задовољити, у сваком погледу! - причала је глумица две године пре смрти.

Глумица је говорила да се поноси са улогом Даре.

- Не дао бог када би ми сваки филм у којем сам глумила имао толику популарност као “Жикина династија”, не бих могла на улицу да изађем. Боба је тада изигравао звезду, завитлавала сам га због тога. Био је симпатичан, али нисам веровала да ће постићи такву славу. Не волим да играм у наставцима јер се тиме лик разводњава. Уз то, моја одлука да са својим мужем живим у Америци разлог је што сам прекинула уговор - признала је на крају.

 

 

Тако је Дара Чаленић сахранила свој алтер его да би наставила живот са својим супругом. Спаковала је кофере и напустила Југославију, преселила се у Америку и готово је нестала са сцене. Она је свој живот преко океана описивала овако:

- Живот у Кембриџу био је врло разноврстан. Волим гимнастику, па сам слободно време користила да вежбам, а увече у биоскоп, позориште или на концерт у чувеном бостонском Симфонијском холу. Много сам читала и путовала. Сваку зиму смо проводили на Флориди - говорила је.

Дарин супруг Влада Петрић заљубио се у њу када ју је први пут угледао на представи у новосадском Српском народном позоришту.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Legende (@maki60302018)

 

Неколико година главни партнер био јој је Драгомир Бојанић Гидра, а она се често присећала тренутака са снимања:

- Гидра је био трезвен. Када ради, био је кооперативан. Невероватно како су му на памет долазиле оригиналне идеје. Једном приликом сам му рекла: “Штета што ниси женско па да глумиш уместо мене”, а он одговара: “Ако треба, могу да се и у тебе преобразим, па онда слободно можеш да идеш у своју Америку” - завржава Даринка.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".