Управо су због те чињенице вест и фотографије Путина који носи марку обуће произведену у Републици Српској прошле године обишле свет.

Власник и директор фабрике Дермал, Раденко Бубић потврдио је за медије из Републике Српске да је руски председник заиста у ципелама које су произведене у њиховој фабрици у Кнежеву.

- Истина је да су ове ципеле произведене код нас. Ми радимо око 2.500 пари дневно обуће за познати немачки бренд Хаиx. Они се баве углавном прозводњом обуће за војску и полицију, за слободно време, планинарење, лов и слично - изјавио је тада Бубић.

Како је истакао, вест да је руски председник изабрао баш њихове ципеле није га много изненадила јер годинама, да би задовољили високе стандарде производње, сопствене погоне опремају најсавременијим машинама, а користе само најквалитетније материјале које набављају у иностранству.

- Ми смо сазнали од наших партнера из Немачке да Путин носи нашу обућу. Они су нам показали слике овог артикла, а ми смо препознали да је тај артикал рађен код нас, јер се он само ради у нашој фабрици у Кнежеву, у овој боји и у овом дизајну - истакао је Бубић.

БОНУС ВИДЕО:

ЗАШТИТА ОД ДРОНОВА: Руски специјалци чувају небо изнад Санкт Петербурга

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".