Глумац Бранко Јанковић, и поред успешне позоришне каријере, велику славу је стекао тек улогом у серији "Војна академија". Иако су многи очекивали да ће се овај тада млади и талентовани човек пре свега посветити филму, телевизији, позоришту, он је изабрао још један пут којим предано иде а то је козарство.

Foto:Printskrin YouTube/Ata images

 

У селу Гуњаци у Западној Србији Бранко се посветио гајењем коза од чијег млека прави разне производе. 

"Мене је Бог погледао што се тиче коза и целе приче јер се тиме заправо нико озбиљно није бавио", рекао је својевремено Бранко у једаној емисији.

Његова супруга, Наташа, која је такође глумица, присетила се како је Бранко у једном интервјуу рекао да му је циљ да овде буде једног дана чак 5.000 коза.

"Давао је једном овде интервју и рекао је – овде ће бити 5.000 коза. И ја стојим са стране и кажем Бранко шта ти машташ, знаш ли ти шта је 5.000 коза. Али ето ове године ћемо имати 1.800. Тако да што каже, оствариће се", рекла је Наташа.

Foto:Printskrin YouTube/Ata images

 

Али Бранко је у свему такав. Што науми то и оствари. И Наташи је на првом састанку рекао да ће она бити његова жена, и то остварио. 

"На првом изласку, пијемо кафу, а он ми каже – ти ћеш бити моја жена и ја тебе водим у децембру на моју славу. Помислила сам овај човек је луд али стварно се тако десило", рекла је Наташа.

"Ја сам одмах увидео да је то она, и тачка. Пристала је. Мало се препала пар дана док није изанализирала да нисам луд", са осмехом прича Бранко.

Још једна ствар коју је наумио и оставрио било је да упише глуму. Конкурисао је све док није био примљен.

Foto:Printskrin YouTube/Ata images

 

"Средњу школу сам целу преспавао. Био сам у Београду у Саобраћајној школи а живео сам у дому. Нас осам у соби. Имали смо једно купатило. Или опстајеш или пропадаш. Таква је ситуација била. Када је дошла на ред глума, конкурисао сам прво у Београду, па у Новом Саду, па опет Београд. Па сам онда отишао на Цетиње па је уследила Бањалука. Ишао од факултета до факултета. Кад сам конкурисао на Цетињу и када сам ушао у ужи избор боравио сам у манастиру седам дана. У Бањалуци сам спавао цео ужи избор у ходнику факултета на неком двоседу. А у Београду сам био код неке баба Јеле. Да ме нису примили у Бањалуци ја не бих одустао. Размишљао сам и о Мостару", испричао је Бранко.

Данас игра у представама, снима, и наравно бави се козама. И позива сву децу да дођу да виде како је то на селу.

"Нек дођу. Нек дођу озбиљно. Могу са нама да чувају козе, купе сено. А што се мог глумачког посла тиче не треба много о томе ни причати јер то води у то егоманијаштво. Томе се треба посветити као и сваком другом послу али то бардовско – ја кад сам… знате како кажу ако не идеш горе, идеш доле сигурно", рекао је Бранко.

(МОНДО)

(БОНУС ВИДЕО):