На сваком венчању је један од најдирљивијих тренутака кад млада и младожења ставе један другом бурму као знак вечне љубави. Овај обичај датира од средине прошлог века, а данас се све чешће примећује како мушкарци убрзо скину бурму и никад је више не врате на прст.

Некад је то неопходно, као што је случај код Николе Јокића који због правила НБА лиге мора да скине бурму пре сваке утакмице. Он је нашао начин да венчани прстен увек буде уз њега, па га везује пертлом за патику на левој нози.

Неки се питају - шта је са бурмом Новака Ђоковића? Свима је познато да наш тенисер не носи бурму на терену, што је и логично јер би могла да му засмета при држању рекета. Међутим, и на неким снимањима се показало да бурме нема нигде - ни на левој ни на десној руци.

Фото: Профимедиа

 

Одговор на ово питање дао је сам Новак пре извесног времена, јер су га новинари питали о судбини венчаног прстена. Подсетимо, он и Јелена су разменили бурме на спектакуларној свечаности у Црној Гори, а на Светом Стефану су се окупили не само породица и родбина, већ и припадници домаћег и светског џет-сета.

Одговор на ово питање дао је сам Новак пре извесног времена, јер су га новинари питали о судбини венчаног прстена. "Ја бурму држим у џепићу тениске торбе, који може да се затвори", испричао је Новак.

У разговору са Браниславом Пралицом, који је не само спортски новинар већ и добар друг на чијем је венчању био, Новак се нашалио: "И ти си исти к’о ја, брате. Првих два месеца све то буде, после не знаш где ти је бурма", казао је Ђоковић уз смех.

Шта ви кажете, да ли примећујете да све више мушкараца престане да носи бурму после венчања? И да ли мислите да је то у реду?

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".