Из МУП-а наводе да је у петак око 20 часова због поплава извршена евакуација 60 лица у насељу Мала Губа у Прокупљу, а да је од јутрос евакуисано укупно 142 лица на територији Бора, Младеновца, Крушевца, Јагодине, Аранђеловца, Прокупља,Крагујевца, Мајданпека и Лазаревца.

Од поноћи је евакуисано укупно 217 лица.

Ватрогасци-спасиоци врше црпљење воде по позиву грађана у Београду, Бору, Зајечару, Крагујевцу, Лесковцу, Прокупљу, Смедереву, Крушевцу и Чачку.
Припадници Министарства унутаршњих послова обилазе потенцијално критичне тачке, разговарају са мештанима и на тим локацијама којима дају упутства и инструкције за поступање у случају опасности.

У складу са најавама РХМЗ прати се ситуација на Западној Морави, Црном Тимоку, реци Ибар која има благи пораст, Западној Морави код Крушевца где је ниво реке је у опадању, а и рекама у Борском округу као и реци Топлици које си у благом опадању.

МУП још једном апелује на све грађане да не прилазе набујалим бујичним водотоковима, да у случају евентуалне опасности слушају надлежне институције и да уколико вода прети да уђе у домаћинства, искористе џакове са песком да обезбеде локацију, као и да се у случају директне опасности попну на више етаже, искључе електричну енергију и, подсећамо, позову ватрогасце на број 193 или полицију на 192, како би им била пружена адекватна помоћ.

 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".