Обилне падавине очекују се у првом делу дана у јужном Банату, централним, источним и југоисточним крајевима земље (од 20 до 40 мм за 12 сати, на подручју Браничевског округа локално и више), саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

После подне слабљење, а крајем дана у већини крајева и престанак падавина. Увече и током ноћи у северним, западним и централним пределима постепено разведравање. Ветар слаб и умерен, на истоку Србије и у планинским пределима повремено и јак северозападни. Најнижа температура од 14 до 17 степени, а највиша од 18 на југу Србије, до 25 степени на северозападу Војводине.

Време у Београду

У Београду ће бити претежно облачно, повремено са кишом. Касније после подне престанак кише, а током ноћ и постепено разведравање. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура око 15, а највиша око 21 степена.

Временска прогноза за наредне дане

Према прогнози за наредних седам дана, у Србији ће у недељу бити променљиво облачно и у већини крајева суво са сунчаним интервалима, само понегде краткотрајна киша или пљусак и то углавном у источним и јужним пределима Србије.

Наредне седмице претежно сунчано и осетно топлије - максималне температуре око и мало изнад 30 степени већ почетком седмице, док ће у среду и четвртак (21 - 22.06.) највише вредности достићи 35 степени у већини места. Крајем периода поново нестабилно са условима за пљускове и грмљавину.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".