Obilne padavine očekuju se u prvom delu dana u južnom Banatu, centralnim, istočnim i jugoistočnim krajevima zemlje (od 20 do 40 mm za 12 sati, na području Braničevskog okruga lokalno i više), saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Posle podne slabljenje, a krajem dana u većini krajeva i prestanak padavina. Uveče i tokom noći u severnim, zapadnim i centralnim predelima postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije i u planinskim predelima povremeno i jak severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 17 stepeni, a najviša od 18 na jugu Srbije, do 25 stepeni na severozapadu Vojvodine.

Vreme u Beogradu

U Beogradu će biti pretežno oblačno, povremeno sa kišom. Kasnije posle podne prestanak kiše, a tokom noć i postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura oko 15, a najviša oko 21 stepena.

Vremenska prognoza za naredne dane

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će u nedelju biti promenljivo oblačno i u većini krajeva suvo sa sunčanim intervalima, samo ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak i to uglavnom u istočnim i južnim predelima Srbije.

Naredne sedmice pretežno sunčano i osetno toplije - maksimalne temperature oko i malo iznad 30 stepeni već početkom sedmice, dok će u sredu i četvrtak (21 - 22.06.) najviše vrednosti dostići 35 stepeni u većini mesta. Krajem perioda ponovo nestabilno sa uslovima za pljuskove i grmljavinu.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".