Познати музичар је открио како је успео да пронађе у свом срцу да престане да криви особу која је починила та гнусна дела у недавном интервјуу за магазин Пеопле.

"Мој син и ја смо јуче разговарали о овоме, како су прихватање и опраштање заиста духовни. Научио сам да гледам у све који су се икада потрудили да ме повреде, понизе или учине да се осец́ам мање, као да имају 5 или 6 година, и у стању сам да их гледам с разумевањем и саосец́ањем", рекао је Сантана.

Foto:Profimedia

 

Гитариста је рекао да је успео да пронађе мир након онога што му се десило гледајуц́и на ситуацију из другачије перспективе.

"На пример, ову особу која ме је сексуално злостављала, уместо да га заувек пошаљем у пакао, визуелизовао сам га као дете, а иза њега је било много светла. Тако да могу да га пошаљем на светлост или да га пошаљем у пакао знајуц́и да ако га пошаљем у пакао, идем са њим. Али ако га пошаљем на светлост, онда ц́у и ја са њим. Постоји ова изрека: "Повредити људе повредити људе." То је мој бол. Десило ми се то. Али ако отвориш руке и пустиш их, онда то више не осец́аш", рекао је музичар.

Foto:Profimedia

 

Сантана је храбро изашао у јавност са злостављањем у интервјуу за Роллинг Стоне 2000. године.

Рекао је да су га око две године, од 1957. до 1959. године, када је имао између 10 и 12 година, доводили преко границе "скоро сваки други дан" Американцу  Барлингтона у Вермонту.

Насилник би куповао Сантанине поклоне укључујуц́и храну, одец́у и играчке док га је злостављао.

Како се наводи у чланку, све се завршило када је мушкарац ошамарио Сантану док је кроз прозор гледао кроз девојку у коју је био заљубљен.

"И онда сам се пробудио. Погледао сам га први пут какав је: веома болесна особа", рекао је Карлос.

Foto:Profimedia

 

Тада је Сантана такође признао да је, чак и ако је био жртва, окривио себе.

"„Желиш да се наљутиш на себе што не знаш боље. Ум има веома подмукао начин да се осец́ате кривим: ти си кривац, срам те било, ти си тај који је ово навукао на себе", рекао је Сантана

О свом односу са тим мушкарцем, Сантана је годинама касније 2014. признао Гардијану да је мушкарац био амерички туриста који се спријатељио са његовим родитељима.

Документарац о његовом животу, под називом "Карлос", биц́е премијерно приказан овог викенда на Филмском фестивалу Трибека у суботу, 17. јуна, преноси Даилy Маил.

(Телеграф.рс)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".