Poznati muzičar je otkrio kako je uspeo da pronađe u svom srcu da prestane da krivi osobu koja je počinila ta gnusna dela u nedavnom intervjuu za magazin People.

"Moj sin i ja smo juče razgovarali o ovome, kako su prihvatanje i opraštanje zaista duhovni. Naučio sam da gledam u sve koji su se ikada potrudili da me povrede, ponize ili učine da se osećam manje, kao da imaju 5 ili 6 godina, i u stanju sam da ih gledam s razumevanjem i saosećanjem", rekao je Santana.

Foto:Profimedia

 

Gitarista je rekao da je uspeo da pronađe mir nakon onoga što mu se desilo gledajući na situaciju iz drugačije perspektive.

"Na primer, ovu osobu koja me je seksualno zlostavljala, umesto da ga zauvek pošaljem u pakao, vizuelizovao sam ga kao dete, a iza njega je bilo mnogo svetla. Tako da mogu da ga pošaljem na svetlost ili da ga pošaljem u pakao znajući da ako ga pošaljem u pakao, idem sa njim. Ali ako ga pošaljem na svetlost, onda ću i ja sa njim. Postoji ova izreka: "Povrediti ljude povrediti ljude." To je moj bol. Desilo mi se to. Ali ako otvoriš ruke i pustiš ih, onda to više ne osećaš", rekao je muzičar.

Foto:Profimedia

 

Santana je hrabro izašao u javnost sa zlostavljanjem u intervjuu za Rolling Stone 2000. godine.

Rekao je da su ga oko dve godine, od 1957. do 1959. godine, kada je imao između 10 i 12 godina, dovodili preko granice "skoro svaki drugi dan" Amerikancu  Barlingtona u Vermontu.

Nasilnik bi kupovao Santanine poklone uključujući hranu, odeću i igračke dok ga je zlostavljao.

Kako se navodi u članku, sve se završilo kada je muškarac ošamario Santanu dok je kroz prozor gledao kroz devojku u koju je bio zaljubljen.

"I onda sam se probudio. Pogledao sam ga prvi put kakav je: veoma bolesna osoba", rekao je Karlos.

Foto:Profimedia

 

Tada je Santana takođe priznao da je, čak i ako je bio žrtva, okrivio sebe.

"„Želiš da se naljutiš na sebe što ne znaš bolje. Um ima veoma podmukao način da se osećate krivim: ti si krivac, sram te bilo, ti si taj koji je ovo navukao na sebe", rekao je Santana

O svom odnosu sa tim muškarcem, Santana je godinama kasnije 2014. priznao Gardijanu da je muškarac bio američki turista koji se sprijateljio sa njegovim roditeljima.

Dokumentarac o njegovom životu, pod nazivom "Karlos", biće premijerno prikazan ovog vikenda na Filmskom festivalu Tribeka u subotu, 17. juna, prenosi Daily Mail.

(Telegraf.rs)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".