Ватрогасци спасиоци су на терену широм Србије, јуче су на удару били Нови Пазар и Косјерић, а данас је критично и у Јагодини, Свилајнцу, Крагујевцу, где је потопљен чак и подрум Клиничког центра.

 

 

У Крагујевцу услед велике кише поплављен је подрум хируршког блока Ургентног Клиничког центра, као и неколико улица у насељима Станово, Грошница и Велико поље.

У Коцељеви призори апокалиптични, бујица носи све пред собом, путеви непроходни, куће под водом...

 

 

У Јагодини река Белица достигла је критичан ниво. Два градска моста затворена су за саобраћај и утврђена бедемима.

Због обилних падавина дошло је до одрона камена на путу ка Вишеграду код тунела Шарган.

Непроходни путеви у околини Краљева

Путеви Рековац-Трстеник и Мрчајевци-Краљево код места Адрани, овог јутра су непроходни због велике количине падавина, саопштило је Јавно предузеће "Путеви Србије". Ту се урушио део моста на Ибарској магистрали у Адранима.

 

 

Како се наводи, обилазним општинским путем преко села Милоча и Сирча стиже се до Краљева.

Путеви који су били непроходни, Краљево Чачак, код места Дракчићи и Самаила, Каона Дракчићи, код места Роћевићи и Врдила, као и на деоници Станово - Велико Поље, сада су поново у функцији, али је на њима потребна већа опрезност и спорија вожња, додају "Путеви Србије".

 

 

Ауто-мото савез Србије саопштио је да обилне падавине и данас могу доносити застоје и ванредне прекиде у саобраћају, а посебно у оном другом делу дана када се за многе радна недеља завршава, а саобраћај појачава.

Под водом је и Владичин Хан где су улице готово непроходне.

 

У Александровцу Жупском улицама теку потоци, а вода носи све пред собом.

И Крушевац се нашао на удару поплава, путеви су скоро непроходни.

Већу количина падавина метеоролози очекују у источним, централним и југоисточним крајевима Србије, што на путевима у овим подручјима, а посебно у планинске пределе, поред река и кроз усека, где може бити одрона и бујичних изливања воде, зато возачи треба да буду спремни да у сваком тренутку реагују на непредвиђене опасности.

Непрестани рад путара и слабљење падавина у северним, централним и западним деловима доприноси бољој проходност државних путева првог и другог реда, међутим и поред тога постоји мањи број локалних, општинских путева на подручју Краљева, Чачка, Јагодине и Трстеника на којима је саобраћај одвија отежано или је тренутно у прекиду.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".