Vatrogasci spasioci su na terenu širom Srbije, juče su na udaru bili Novi Pazar i Kosjerić, a danas je kritično i u Jagodini, Svilajncu, Kragujevcu, gde je potopljen čak i podrum Kliničkog centra.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

U Kragujevcu usled velike kiše poplavljen je podrum hirurškog bloka Urgentnog Kliničkog centra, kao i nekoliko ulica u naseljima Stanovo, Grošnica i Veliko polje.

U Koceljevi prizori apokaliptični, bujica nosi sve pred sobom, putevi neprohodni, kuće pod vodom...

 

 

U Jagodini reka Belica dostigla je kritičan nivo. Dva gradska mosta zatvorena su za saobraćaj i utvrđena bedemima.

Zbog obilnih padavina došlo je do odrona kamena na putu ka Višegradu kod tunela Šargan.

Neprohodni putevi u okolini Kraljeva

Putevi Rekovac-Trstenik i Mrčajevci-Kraljevo kod mesta Adrani, ovog jutra su neprohodni zbog velike količine padavina, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije". Tu se urušio deo mosta na Ibarskoj magistrali u Adranima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Kako se navodi, obilaznim opštinskim putem preko sela Miloča i Sirča stiže se do Kraljeva.

Putevi koji su bili neprohodni, Kraljevo Čačak, kod mesta Drakčići i Samaila, Kaona Drakčići, kod mesta Roćevići i Vrdila, kao i na deonici Stanovo - Veliko Polje, sada su ponovo u funkciji, ali je na njima potrebna veća opreznost i sporija vožnja, dodaju "Putevi Srbije".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Auto-moto savez Srbije saopštio je da obilne padavine i danas mogu donositi zastoje i vanredne prekide u saobraćaju, a posebno u onom drugom delu dana kada se za mnoge radna nedelja završava, a saobraćaj pojačava.

Pod vodom je i Vladičin Han gde su ulice gotovo neprohodne.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U Aleksandrovcu Župskom ulicama teku potoci, a voda nosi sve pred sobom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

I Kruševac se našao na udaru poplava, putevi su skoro neprohodni.

Veću količina padavina meteorolozi očekuju u istočnim, centralnim i jugoistočnim krajevima Srbije, što na putevima u ovim područjima, a posebno u planinske predele, pored reka i kroz useka, gde može biti odrona i bujičnih izlivanja vode, zato vozači treba da budu spremni da u svakom trenutku reaguju na nepredviđene opasnosti.

Neprestani rad putara i slabljenje padavina u severnim, centralnim i zapadnim delovima doprinosi boljoj prohodnost državnih puteva prvog i drugog reda, međutim i pored toga postoji manji broj lokalnih, opštinskih puteva na području Kraljeva, Čačka, Jagodine i Trstenika na kojima je saobraćaj odvija otežano ili je trenutno u prekidu.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".