Најновијим порукама да неће формирати Заједницу српских општина Аљбин Курти не само да поништава дијалог, већ директно понижава и оне који су се последњих дана заложили за формирање ЗСО - Европску унију и Сједињене Америчке Државе, наводи се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића.

- Ако је истинско и недвосмислено опредељење и међународне јавности да се сва отворена питања између Београда и Приштине решавају за преговарачким столом, необичну пажњу у њиховој јавности и угледним немачким и британским медијима добијају Куртијеве поруке које урушавају и сваку могућност разговора и договора. Јасно је да такве најаве Куртију служе, поред осталог, и за унутрашњу политичку борбу пред други круг локалних избора и да Курти свакодневном конфронтацијом са званичним Београдом и српским народом у покрајини покушава себи да обезбеди чврсте позиције у Приштини и створи утисак некаквог политичког континуитета са периодом 2013. године. Међутим, недопустиво је и срамотно да Курти демонстрира самовољу и осионост када је у питању спровођење споразума постигнутих у Бриселу и да то чини без икаквих санкција, управо оних који су гаранти спровођења потписаног. 

 

Фото: Танјуг

 

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић наводи да "нема сумње да се Курти пита, не само да не би било Заједнице српских општина, него не би било ни Срба на Косову и Метохији. Међутим, ми му то никада нећемо дозволити и истрајно и одлучно ћемо се борити за остваривање колективних права српског народа у покрајини". 

- Таквим ставовима Курти очигледно храбри и свог истомишљеника у Београду Драгана Ђиласа који је спреман и океан да прелети само да нанесе штету сопственим народу и покуша да криминализује онај изузетно храбар и одважан део српског народа који истрајава на Косову и Метохији - пише у саопштењу директора Канцеларије за КиМ.

(Србија Данас)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".