Кандидати Српске листе су на локалним изборима на Косову и Метохији победили у свих 10 општина са српском већином, саопштио је синоћ председник Српске листе Горан Ракић.


- Поред свих притисака на наш народ, на данашњим изборима показали смо снагу, јединство и слогу - истакао је Ракић на конференцији за медије и додао да је српски народ на овим изборима послушао позив своје Српске листе и свог председника Александра Вучића и рекордном излазношћу дао подршку да се настави борба за останак и опстанак на овим просторима.

Ракић је захвалио грађанима, пре свега на северу КиМ, нарочито у Северној Митровици, где су, истакао је, остварени апсолутно најбољи резултати до сада.

Како је додао, према прелиминарним подацима у Северној Митровици Милан Радојевић освојио је више од 10.776 гласова.

Честитке из Канцеларије за Ким 

Директор Канцеларије за Косово и Метохијју Петар Петковић честитао је синоћ Српској листи убедљиву победу на локалним изборима у покрајини.

Он је на свом Фејсбук налогу истакао да је то - победа нашег народа, али и победа политике коју предводи председник Александар Вучић.

- Опет смо показали и доказали да када нам је најтеже и када смо под највећим притисцима, да смо тада и најјачи! Ова подршка и поверење нас обавезују да радимо и градимо још више - поручио је Петковић.

 


- У општини Грачаница, где су грађани показали висок степен одговорности, наша кандидаткиња Љиљана Шубарић, освојила је око четири пута више гласова од свог противкандидата - рекао је Ракић и додао да су то прелиминарни подаци.

Ракић је рекао и да је СЛ после упада јединица РОСУ на север КиМ разматрала могућност да не изађу на изборе, али да су после консултација са председником Вучићем одлучили да ипак изађу на изборе у четири општине на северу.

Он је, одговарајући на питање новинара да ли СЛ жели да уђе у косовске институције, рекао да уколико у новемнбру не почну консултације о формирању ЗСО, институција неће бити.

- Уколико не буде ЗСО неће бити ни косовских институција - рекао је он.

Потпредседник СЛ Игор Симић додао је и да се још чекају резултати са југа КиМ и за одборнике.

(Танјуг)