- Више од две недеље наши суграђани и браћа Радош Петровић и Душан Обреновић без икакве кривице се налазе у косовском затвору. Позивам све суграђане, да сутра у 11 часова, организујемо миран и демократски протест код зграде општине Звечан, на месту где су отети Радош и Душан и тражимо њихово пуштање на слободу - наводи се у објави на Фејсбук налогу Удружења.

Додаје се да сви знају да је Радош Петровић велики човек и хуманиста и да је један од донатора Дневног центра за децу и младе која захтевају посебну негу.

- Наша је дужност да не ћутимо када хапсе најбоље међу нама само зато што су Срби - истиче се у објави.

Радош Петровић и Душан Обреновић ухапшени су 29. маја када су се догодили немири у Звечану, али су се касније у јавности појавили докази да су су приведени су док су мирно протестовали, пре било каквог инцидента. 

Пуштање на слободу Петровића и Обреновића је један од захтева Срба који од краја маја протестују након што је косовска полиција насилно увела албанске градоначелнике оптина на северу КиМ у зграде општина.

Срби захтевају и повлачење специјалних јединица косовске полиције, као и да нови албански градоначелници не долазе у зграде општина.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".