- Као прво, од ових пецива ћете ожеднети. Жедни људи онда наручују још пића, а то значи и боља зарада. Друго, хлеб или нешто слично покреће пробаву и од њега само додатно огладните. Управо зато се догађа да људи наруче више него што могу појести, а касније кажу како су се залетели. Последњи разлог је тај што када људи у ресторанима имају занимацију, што је у овом случају једење хлеба, онда нису досадни и не траже стално конобаре - написао је Адамс.

Ево још неких објашњења.

- Слажем се с тиме да када нешто добијете, сигурно ћете то запамтити и поновно се вратити у исти ресторан. Можда ћете оставити и већу напојницу - написао је један корисник.

Фото: Профимедиа

 

Јавио се и Џо Колеља који је некада био власник ресторана и поделио своје искуство.

- Већина људи превише размишља о одговору. Једини разлог зашто смо ми људима давали хлеб пре главног јела био је да се успори сама наруџбина, односно да кувари све стигну да припреме. Конобар ће узети поруџбине од људи редом како су долазили, а док чекају гостима се даје хлеб. Да закључимо, ово нема никакве везе с тиме што су конобари добри и љубазни и желе да вам поклоне хлеб, већ се једноставно користе овим триком себе ради.

Кимберли Луис је била конобарица и открила да хлеб има једино манипулативну улогу.

- У италијанском ресторану у којем сам радила, имали смо око два минута да свима однесемо хлеб на сто од када су сели. Морали смо да израчунамо количину и да их зачинимо. Потом смо морали да у року од пет минута донесемо нови хлеб, ако су постојећи појели. Зашто? Јер су гости толико напорни. Ово је заправо само средство. Када седнете и чекате све се чини још дуже, а хлеб окупира људе и време ће једноставно брже проћи. Да скратимо: хлеб се сервира зато што су гости нестрпљиви.

БОНУС ВИДЕО: