О његовој животној ситуацији британски Channel 4 снимио је кратки документарац у којем је Фостер објаснио како је некад кућу делио са својим родитељима и братом и сестром, али сада нема никога. Његов брат, рудар, умро је четири дана пре свог 41. рођендана, док је његова сестра преминула пре пет година. Његови родитељи умрли су у размаку од 27 сати. Сада свако вече на сто ставља тестамент и све папире за сахрану, преноси Дejлi Мejл.

- То сам почео да радим када ми је сестра умрла. Немам породицу, сви су отишли. Ако неко дође у кућу, ово ће бити прва ствар коју ће видети. Моћи ће да назове људе који организују сахрану - испричао је. На питање осећа ли се икад тужним, Фостер одговара: - Питајте ме радије осећам ли се икад срећним. Тужан сам стално - додао је.

Испричао је како се никада није женио и нема деце, а сада не може да верује да се нашао у оваквој ситуацији.

Фото: Профимедиа

 

- Ако изгубиш једног или два члана породице, довољно је ужасно, али када изгубиш све - то је ноћна мора - казао је. Због тога што је изолован од света, Џон није ни знао да има право на бенефите у износу од 131,25 фунти недељно.

- Сада добијам много више новца на који нисам ни знао да имам право - испричао је.

У документарцу су изнесени и поражавајући подаци везани зa сиромаштво старијих особа: један од пет пензионера у Великој Британији (19%) изнад 65 година раније одлази у кревет како би били на топлом, док 1,8 милиона старијих у потпуности је угасило грејање како би уштедели за храну. Осим тога, чак 59 одсто старијих од 65 рекло је како грејање користи мање него што би то иначе чинили.

БОНУС ВИДЕО: