Адвокат Миша Петровски истакао је да фолкер није говорио истину када је истицао да је редовно уплаћивао новац.

- Лазић је био дужан велик цифру за алиментацију и ми смо поднели захтев за извршење наплате, те је поднета и кривична пријава. Он је у међувремену платио већи део алиментације са којим је каснио и ту се затворило његово дуговиње на март месец ове године. Међутим, сада има ново дуговање, јер је од марта прошло осам месеци, а он није уплаћивао ни динара. Његово задужење је да месећно плаћа 50 хиљада динара, што значи да тренутно дугује 400 хиљада динара, закључно са октобром месецом - рекао је Петровски.

Фото: Инстаграм принтскрин/anasevicofficial

 

Севићкин адвокат тврди да они нису упознати да ли су извршитељи били на Лазићевој адреси.

- Да ли је било пописа то ми не знамо, већ само надлежне службе. Они нас само обавештавају да ли је била уплата или не, што овога пута није случај. За све остало се питају суд и тужилац, то је у њиховој надлежности, ми смо просто од почетка поднели извршну пресуду коју покушавамо да наплатимо - истиче адвокат Петровски.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/TOXIC TELEVISION

 

Уколико настави да избегава плаћање алиментације, Лазић би наводно између осталог могао да заврши иза решетака.

- Неплаћање алиментације представља кривично дело, које се гони по службеној дужности. Тако треба имати на уму да је недавање издржавања кривично дело за које је у основном облику запрећена новчана казна или казна затвора у трајању до две године. Ово кривично дело се иначе гони по службеној дужности, а у пресуди којом се окривљени оглашава кривим суд може наложити исплату свих заосталих алиментационих обавеза и будуће редовно давање издржавања, под претњом кажњавања. Према томе надлежни суд ће одлучивати да ли ће подносити и покретати поступак, то је у надлежности тужиоца и ми не можемо да улазимо у поступање. Све зависи од процене судије - објашњава Анин адвокат Миша Петровски.

 

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".