Сезона УЕФА Купа 1984-1985 је за црно-беле почела рутински, гостовали су на Малти где су савладали Рабат Ајакс, а затим поновили успех у Хумској и сигурно прошли у наредну рунду.

Тамо их је чекао Лондон, Хајбери, плаво-бели дресови и Квинс Парк Ренџерс. Свакако тим који није био у врху енглеског фудбала, нити су били најтрофејнији, нити најпопуларнији. У колевци фудбала су сезону пре имали само седам бодова мање од шампиона Ливерпула. Иза себе су оставили Арсенал, Евертон, Астон Вилу и многе друге.

Партизан је под палицом Ненада Бјековића изашао на Арсеналов стадион, на Хајбери 24. октобра. После првог гола Чувара Краљичиног Парка, Клинчарски, а потом и Манце су успели да окрену резултат. Славље није дуго трајало, а уследило је пет голова плаво-белих.

Резултат који је црно-беле већ избацио из такмичења, очај и туга се најбоље огледају у речима Владанка Сојаковића, коментатора, који је, видевши играча којег нико не чува, рекао ''Па зар ја одавде са трибина треба да га видим?''.

Оно што је утешило ''Гробаре'' је то што ће Енглези сада доћи у београдски пакао, у Хумску где ће их две недеље касније, дочекати 50 хиљада гледалаца на Стадиону Партизана. Нису губили наду, али такође нису били свесни да ће то бити један историјски меч.

Није могло боље да почне по београдске црно-беле, Клинчарски са леве стране убацује лопту скоро на петерац одакле Манце у паду спроводи главом лопту у мрежу. Трећи минут, 1-0, а Манце клизи на коленима уздигнутих руку, како је он то често радио.

Играчи енглеског представника су спустили лопту, наступило је затишје, да би пред крај полувремена Звонко Живковић био оборен у казненом простору. Драган Манце, мангупски прилази голману и узима му лопту из руку, а затим га и љуби у образ, остављајући га у стању шока пред пенал. Одговорност је пала на Каличанина, непогрешивог човека за пенале. Овај пут је такође био прецизан.

Почело је друго полувреме, а Партизан је јурио тих 4-0. На половини терена узима лопту Миодраг Јешић и јури ка голу плаво-белих, свестан да су психички пали и да их треба сад дотући, Јеша шаље ''жабицу'' са 30 метара која успева да превари голмана и улази у мрежу.