Sezona UEFA Kupa 1984-1985 je za crno-bele počela rutinski, gostovali su na Malti gde su savladali Rabat Ajaks, a zatim ponovili uspeh u Humskoj i sigurno prošli u narednu rundu.

Tamo ih je čekao London, Hajberi, plavo-beli dresovi i Kvins Park Rendžers. Svakako tim koji nije bio u vrhu engleskog fudbala, niti su bili najtrofejniji, niti najpopularniji. U kolevci fudbala su sezonu pre imali samo sedam bodova manje od šampiona Liverpula. Iza sebe su ostavili Arsenal, Everton, Aston Vilu i mnoge druge.

Partizan je pod palicom Nenada Bjekovića izašao na Arsenalov stadion, na Hajberi 24. oktobra. Posle prvog gola Čuvara Kraljičinog Parka, Klinčarski, a potom i Mance su uspeli da okrenu rezultat. Slavlje nije dugo trajalo, a usledilo je pet golova plavo-belih.

Rezultat koji je crno-bele već izbacio iz takmičenja, očaj i tuga se najbolje ogledaju u rečima Vladanka Sojakovića, komentatora, koji je, videvši igrača kojeg niko ne čuva, rekao ''Pa zar ja odavde sa tribina treba da ga vidim?''.

Ono što je utešilo ''Grobare'' je to što će Englezi sada doći u beogradski pakao, u Humsku gde će ih dve nedelje kasnije, dočekati 50 hiljada gledalaca na Stadionu Partizana. Nisu gubili nadu, ali takođe nisu bili svesni da će to biti jedan istorijski meč.

Nije moglo bolje da počne po beogradske crno-bele, Klinčarski sa leve strane ubacuje loptu skoro na peterac odakle Mance u padu sprovodi glavom loptu u mrežu. Treći minut, 1-0, a Mance klizi na kolenima uzdignutih ruku, kako je on to često radio.

Igrači engleskog predstavnika su spustili loptu, nastupilo je zatišje, da bi pred kraj poluvremena Zvonko Živković bio oboren u kaznenom prostoru. Dragan Mance, mangupski prilazi golmanu i uzima mu loptu iz ruku, a zatim ga i ljubi u obraz, ostavljajući ga u stanju šoka pred penal. Odgovornost je pala na Kaličanina, nepogrešivog čoveka za penale. Ovaj put je takođe bio precizan.

Počelo je drugo poluvreme, a Partizan je jurio tih 4-0. Na polovini terena uzima loptu Miodrag Ješić i juri ka golu plavo-belih, svestan da su psihički pali i da ih treba sad dotući, Ješa šalje ''žabicu'' sa 30 metara koja uspeva da prevari golmana i ulazi u mrežu.