Бразилска инфлуенсерка и репортерка преминула је од компликација након нестручног захвата подизања задњице.

Лигија Фазио (40) хоспитализована је почетком маја након што су јој у задњицу убризгали силикон и полиметил метакрилат. Била је на интензивној нези четири недеље пре него што се њено стање погоршало и верује се да је доживела мождани удар.

Инфлуенсерка, мајка дечака од 2 и 11 година, преминула је 31. маја.

Фазио је имала скоро милион пратилаца на свом Инстаграм налогу који је раније користила да упозорава жене на опасности од операција којима желе да промене свој изглед.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lygia Fazio (@lygiafazio)

 

Њен брат Џорџ Оливеира се након смрти сестре огласио на друштвеним мрежама.

- Момци, нажалост, наша ратница је преминула. Хвала још једном свима за подршку - написао је брат преминуле жене.

Оливеира је за њену смрт окривио сталне притиске са којима се Лигија суочавала након што је почела да ради за телевизијске мреже, преноси Дејли мејл.

- Ушла је у веома токсично окружење које тражи савршенство. Покушала је да се прилагоди траженом естетском стандарду. Оперисала је нос и започела друге третмане, али није разговарала са нама о томе - рекао је брат локалним медијима.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lygia Fazio (@lygiafazio)

 

Оливеира је рекао да је породица приметила промене које је Фазио направила на својој задњици, али је то објашњавала својим режимом фитнеса.

- Прво подизање задњице урадио јој је лекар који је одбио да нанесе додатни силикон кад му је то други пут затражила. Онда је затражила услуге од човека који јој је убризгао инјекцију у кући пријатеља - наводи Оливериа.

Фазио је имала проблеме са силиконима и 2021. године. Тад је провела више од 100 дана у болници док су лекари уклањали силикон који се проширио по њеном телу.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lygia Fazio (@lygiafazio)

 

- Могли смо да видимо да јој није добро, међутим, није била негативна особа, увек је видела добру страну свега. Чак и кад су дошле компликације због силикона и ПММА (полиметил метакрилата) видела је да може нешто да извуче из тога. Схватила је да би то могла да буде њена мисија - наводи ожалошћени брат.

Она је имала седам операција након првог подизања задњице.

- Узимала је много кортикостероида. Имала је хиперкалцемију и преоптеретила бубреге. Морала је на дијализу - рекао је Оливериа.

Дијагностикован јој је и гљивични ендокардитис и лекари верују да се бактерија можда проширила на мозак и изазвала мождани удар.

До сада није било хапшења одговорних за смрт инфлуенсерке.

БОНУС ВИДЕО:

НОВА КУНГ-ФУ ЗВЕЗДА: Кинескиња Хуи Јанг приказује своју вештину и снагу

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".