Оптужницом, која је данас предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, окривљеном се на терет стављају кривична дела тешко убиство и тешко убиство у покушају.

Тужилаштво је предложило судији за претходни поступак да осумњиченом продужи притвор, јер постоје особите околности указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, јер је за кривична дела за које се терети прописана казна затвора виша од 10 година и узнемирења јавности, које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Постоји оправдана сумња да је Стојан Илић 10. априла око 14:30 часова најпре провео неко време у разговору са породицом малолетне оштећене у њиховој породичној кући у Рипњу, а потом колима повезао њу и њеног малолетног брата до центра насеља како би отишли у продавницу.

Фото: Друштвене мреже

 

Када је брат оштећене отишао у продавницу, Илић је, како се сумња, одвезао девојку у ненасељени део Рипња и зауставио возило на косини испод железничке пруге, у простору између растиња. Када је она изашла из возила окривљени је почео да је вуче и

обнажује, док се она опирала, па је почео да је убада ножем у пределу трупа, врата и руке, услед чега је трпела јаке болове и задобила тешке телесне повреде опасне по живот, од којих је преминула.

Након извршења овог кривичног дела осумњичени се вратио до њене породичне куће и тамо ножем нанео више тешких и лаких телесних повреда њеној мајци, баби и ујаку. Након тога је изашао из куће и напустио лице места својим возилом.

Убрзо након тога је ухапшен.

БОНУС ВИДЕО:

ЧУЛИ СМО РАФАЛЕ, СХВАТИО САМ ДА НИЈЕ СЛАВЉЕ: Исповести мештана након масакра код Младеновца

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".