Сада се о овом случају огласио и заштитник грађана који је утврдио да је у поступку покренутом после сазнања из медија да је инструментарка из ГАК "Народни фронт" која је на друштвеној мрежи Тик Ток уживо преносила порођај пацијенткиње, суспендована са рада, и да јој је уручено упозорење пред отказ и поднет захтев за покретање прекршајног поступка.

Заштитник грађана је 27. априла 2023. године по сопственој иницијативи, а на основу медијских објава да је медицинска сестра из ГАК "Народни фронт" на Тик Току уживо преносила порођај, покренуо поступак контроле законитости и правилности рада ГАК "Народни фронт" и Одељења за здравствену инспекцију Министарства здравља.

У изјашњењу Заштитнику грађана, ГАК "Народни фронт" наводи да је 28. априла 2023. године в. д. директора клинике донео решење о удаљењу инструментарке са рада, а уручено јој је и упозорење пред отказ уговора о раду.

Реаговали и из ГАК Народни фронт

- Управа Гинеколошко акушерске клинике "Народни фронт" је згрожена и најстроже осуђује поступак медицинске сестре (ливе пренос из операционе сале Клинике), а истовремено се захваљујемо свима који су нам благовремено указали на овакво дешавање, да бисмо могли промптно да реагујемо и предузмемо све неопходне мере да се тако нешто никад не понови. Медицинска сестра која је направила озбиљну повреду радних дужности и обавеза као и професионалне етике је одмах по хитном поступку суспендована, а покренут је и дисциплински поступак - саопштили су раније из ГАК Народни фронт и напоменули да је мера забране употребе мобилних телефона у породилишту и операционој сали и даље на снази.

Фото: А. Станковић

 

Министарство здравља навело је у изјашњењу Заштитнику грађана да је 28. априла 2023. године извршен ванредни инспекцијски надзор, након којег је 15. маја 2023. године Прекршајном суду у Београду поднет захтев за покретање прекршајног поступка против инструментарке запослене у ГАК "Народни фронт" због повреде права на приватност и поверљивост на основу Закона о правима пацијената.

БОНУС ВИДЕО:

КЛИНЦИ ИГРАЈУ БАСКЕТ ИСПРЕД КОРДОНА: Кфоровци посматрали, али нису хтели да шутирају на кош

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".