У центру престонице српског континенталног туризма, сливајући се са падина оближњег Гоча до више него упозоравајућег нивоа, у уторак по подне набујале су Врњачка и Липова река које, иначе, у летњем периоду више подсећају на безазлене поточиће него на бујичне реке које су у стању да причине велику штету.

Тако су се и централни врњачки парк, минерални извори, оближње улице, саобраћајнице, пешачки мостови и стамбени блокови нашли на удару водене стихије која је, како сазнајемо, продрла и у зграду поште, као и у зграду овдашње основне школе.

- Оволику количину воде одједном атмосферска канализација није могла да прими, па су поједини делови Бање буквално подесћали на апокалиптичне филмове – каже један Врњчанин.

Све комуналне и друге надлежне службе, као и припадници ватрогасно-спасилачких јединица, налазе се на терену како би правовремено реаговали и спречили веће последице изливања бујичних водоткова као што је то било 2014. године. Управо у том циљу, Општински штаб за ванредне ситуације прогласио је ванредну ситуацију на територији врњачке општине и позвао грађане да пријаве штету насталу у овим поплавама.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".