U centru prestonice srpskog kontinentalnog turizma, slivajući se sa padina obližnjeg Goča do više nego upozoravajućeg nivoa, u utorak po podne nabujale su Vrnjačka i Lipova reka koje, inače, u letnjem periodu više podsećaju na bezazlene potočiće nego na bujične reke koje su u stanju da pričine veliku štetu.

Tako su se i centralni vrnjački park, mineralni izvori, obližnje ulice, saobraćajnice, pešački mostovi i stambeni blokovi našli na udaru vodene stihije koja je, kako saznajemo, prodrla i u zgradu pošte, kao i u zgradu ovdašnje osnovne škole.

- Ovoliku količinu vode odjednom atmosferska kanalizacija nije mogla da primi, pa su pojedini delovi Banje bukvalno podesćali na apokaliptične filmove – kaže jedan Vrnjčanin.

Sve komunalne i druge nadležne službe, kao i pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica, nalaze se na terenu kako bi pravovremeno reagovali i sprečili veće posledice izlivanja bujičnih vodotkova kao što je to bilo 2014. godine. Upravo u tom cilju, Opštinski štab za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji vrnjačke opštine i pozvao građane da prijave štetu nastalu u ovim poplavama.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".