Суочавање са токсичном везом представља болно и изазовно искуство, а опоравак након овог односа подразумева поновно повезивање са собом, рад на себи, развој и исцељење емотивних рана.

Фото: Профимедиа

 

Ако сте неко ко је изашао из токсичне ситуације без обзира на ствари које се дешавају, порасли сте и наставићете да растете на много различитих начина. У наставку истичемо на којих 6 начина се особа мења и развија након оваквог односа:

1. Почињете да се ослањате на себе изнад свега
Ви као неко ко је морао да се одрекне свега у једном или другом тренутку знате колико је важно да имате самопоуздање. Не дозвољавате другима да раде уместо вас и увек водите рачуна о себи. Иако је партнерство идеално, ви га не чекате.

2. Постајете спремни да идете напред у животу
Када коначно будете у могућности да превазиђете токсичну везу, не враћате се уназад, већ идете напред. Почињете да увиђате колико је будућност позитивна и остајете у том начину размишљања све док га негујете. Кроз превазилажење прошлости почињете да заиста видите будућност.

3. У стању сте много лакше да уочите токсичне људе

Када сте то искусили из прве руке, почињете лакше да препознајете токсичне особе и односе који нису добри. Када се појави неко ко има лоше намере, сада лакше то примећујете. Особу са искуством у токсичним везама не може лако да превари, она види и испод маске.

4. Негујете позитивност и одбијате да се бавите прошлошћу
Коначно постајете способни да растете на позитиван начин. Престајете да дозвољавате свом уму да вас тера назад у негативне тренутке прошлости. Када дође до тога да изађете из те ситуације и да се осећате слободним, почињете да видите свет у новом светлу и то светло се никада не гаси.

5. Научили сте како да пустите
Иако је процес опоравка изазован и болан, у јендом тренутку ћете научити како да отпустите и наставите даље. Коначно сте у могућности да се ослободите свега што вас је спутавало, да скинете камен са свог срца. Уместо да дозволите болу кроз који сте прошли да се сакрије у вама, ви га се ослобађате и растете.

6. Захтевате да вас људи поштују
У будућности нећете трпети ствари које сте раније подносили. Знате своју вредност и одбијате да дозволите било коме да вас не поштује. Желите да уживте у сваком тренутку и да око себе имате људе чистих намера, отвореног срца, односно оне који вам указују поштовање.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".