Suočavanje sa toksičnom vezom predstavlja bolno i izazovno iskustvo, a oporavak nakon ovog odnosa podrazumeva ponovno povezivanje sa sobom, rad na sebi, razvoj i isceljenje emotivnih rana.

Foto: Profimedia

 

Ako ste neko ko je izašao iz toksične situacije bez obzira na stvari koje se dešavaju, porasli ste i nastavićete da rastete na mnogo različitih načina. U nastavku ističemo na kojih 6 načina se osoba menja i razvija nakon ovakvog odnosa:

1. Počinjete da se oslanjate na sebe iznad svega
Vi kao neko ko je morao da se odrekne svega u jednom ili drugom trenutku znate koliko je važno da imate samopouzdanje. Ne dozvoljavate drugima da rade umesto vas i uvek vodite računa o sebi. Iako je partnerstvo idealno, vi ga ne čekate.

2. Postajete spremni da idete napred u životu
Kada konačno budete u mogućnosti da prevaziđete toksičnu vezu, ne vraćate se unazad, već idete napred. Počinjete da uviđate koliko je budućnost pozitivna i ostajete u tom načinu razmišljanja sve dok ga negujete. Kroz prevazilaženje prošlosti počinjete da zaista vidite budućnost.

3. U stanju ste mnogo lakše da uočite toksične ljude

Kada ste to iskusili iz prve ruke, počinjete lakše da prepoznajete toksične osobe i odnose koji nisu dobri. Kada se pojavi neko ko ima loše namere, sada lakše to primećujete. Osobu sa iskustvom u toksičnim vezama ne može lako da prevari, ona vidi i ispod maske.

4. Negujete pozitivnost i odbijate da se bavite prošlošću
Konačno postajete sposobni da rastete na pozitivan način. Prestajete da dozvoljavate svom umu da vas tera nazad u negativne trenutke prošlosti. Kada dođe do toga da izađete iz te situacije i da se osećate slobodnim, počinjete da vidite svet u novom svetlu i to svetlo se nikada ne gasi.

5. Naučili ste kako da pustite
Iako je proces oporavka izazovan i bolan, u jendom trenutku ćete naučiti kako da otpustite i nastavite dalje. Konačno ste u mogućnosti da se oslobodite svega što vas je sputavalo, da skinete kamen sa svog srca. Umesto da dozvolite bolu kroz koji ste prošli da se sakrije u vama, vi ga se oslobađate i rastete.

6. Zahtevate da vas ljudi poštuju
U budućnosti nećete trpeti stvari koje ste ranije podnosili. Znate svoju vrednost i odbijate da dozvolite bilo kome da vas ne poštuje. Želite da uživte u svakom trenutku i da oko sebe imate ljude čistih namera, otvorenog srca, odnosno one koji vam ukazuju poštovanje.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".