Поред тога што је била одлична глумица, Милена је важила и за праву даму, а колико воли своју земљу доказала је једном приликом у Кану када јој је америчка новинарка поставила неумесно питање.

Фото: Архив Борбе

 

- Да ли ви Југословенке знате за контрацепцију? - питала ју је новинарка.

Било је то у Кану, када се са екипом филма “Мистерије организма” Душана Макевејева сусрела са Џеком Николсоном, Џоном Леноном и Јоко Оно.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

- Одушевљена у таквом друштву, добијам питање те новинарке. А како сам се тих дана мучила са мигреном, уместо одговора, сетила сам се таблета против мигрене у виду пилула. Извадим их из ташне и гађам је њима. Сви листови су писали о томе, а руска “Литература газета” је написала да сам се непримерено понашала - рекла је Милена својевремено, преноси "Аура.ба".

Овај гест умало ју је коштао и улоге у чувеном филму “Битка на Сутјесци”. Никола Поповић, директор “Сутјеске” јој је саопштио да неће моћи да игра у том филму.

Фото: Архив Новости

 

 

- Годину дана је прошло, Драган и ја смо на мору и лежим ти ја на плажи, видим неке црне изгланцане ципеле ми прилазе, а оно Поповић и каже ми: “Дижи се, мораш на Тјентиште да одиграш своју улогу - испричала је глумица једном приликом.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Видите фотографије са снимања серије "Игра судбине"