Легендарни глумац Никола Симић, који је преминуо 2014. године иза себе је оставио неизбрисив траг.

Његове улоге се и дан данас памте, а глумац је о свом приватном животу и породици неретко причао у јавности.

Фото: Архива Новости

 

 

Иако су медији често писали о Симићевој ћерки Ани и унукама Исидори и Сари, његов братанац Ненад Симић, једном приликом открио је да његов стриц није могао да се оствари као отац.

- Никола није имао ћерку ни унуке. Ана је ћерка његове последње жене Снежане. Он је био добар према њој, али јој није отац. Николи је у младости пукло слепо црево, дошло је до сепсе, то се тада звало туберкулоза стомака, а лечили су га радијацијом, након чега је остао стерилан и није могао да има деце. Они све покушавају због наследства - рекао је Ненад тада за Курир.

Фото: В. Данилов

 

 

Он је такође својевремено испричао је да се глумац четири пута женио и разводио, и да је био велики заводник.

Чувени глумац једном приликом је открио какве везе храброст има са заљубљивањем.

- А треба се заљубљивати. Психолози кажу да дође тренутак кад човек жели да промени начин свог живота. Треба имати храбрости и смелости и то урадити. Ја то знам, наравно из прве руке. Требало је имати храбрости и играти "Дунда" у Дубровнику те вечери кад су ми саопштили да ми је отац умро. И нико то није знао. Требало је имати храбрости и играти "Бубу" 30. децембра, а сахранити мајку 29. - објаснио је тада Симић.

Фото: Предраг Митић

 

 

Како га ведар дух никада није напустио, глумац је овако причао о смеху:

- Смех је нешто најблаготворније на свету. У смеху, кроз смех, човек све невоље заборавља. Нека то буде и за тренутак, али тај тренутак је драгоцен. Немогуће је да једно биће буде стално под тензијом, мора негде да покуља оно нагомилано у њему - рекао је у једном интервјуу.

Никола Симић почетком 2014. године оболео је од рака простате, а у фебруару те године је оперисан. Међутим, 9. новембра уследиле су компликације са бешиком. Легенда српског глумишта преминуо је девет месеци након операције у 80. години.

БОНУС ВИДЕО: