Упозорење на временске непогоде

- До краја ове и у првој половини следеће седмице наставља се нестабилно време са пљусковима и грмљавином. Локално се очекују временске непогоде: велика количина падавина за кратко време, од 20 до 40 мм у зони најинтензивнијих пљускова, град и јак ветар - наводи се у упозорењу РХМЗ.

Упаљен метео аларм

Због кише и грмљавине на снази су наранџасти и жути метео аларм. У већем делу Србије упаљено је наранџасто упозорење, изузев источне и југоисточне, као и предео Косова и Метохије, где је на снази жути метео аларм.

Наранџасти метео аларм значи да је време опасно.

- Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе - наводи се на сајту РХМЗ, пренео је Курир.

Време наредних дана

У суботу променљиво и нестабилно време уз сунчане периоде и дневни развој облака са повременом кишом и краткотрајним локалним пљусковима са грмљавином. Нешто мања шанса за кишу је у Војводини. Ветар слаб до умерен северни. Притисак мало изнад нормале. Минимална јутарња температура од 12°Ц до 16°Ц, а максимална од 23°Ц до 27°Ц. Увече је могућа киша у централним и источним пределима. Температура у 22х од 15°Ц до 19°Ц.

У недељу и почетком идуће седмице следи мањи пораст температуре уз топло, спарно и нестабилно време са сунчаним периодима и дневним развојем облака уз повремену кишу и краткотрајне локалне пљускове са грмљавином. Јачи пљускови су могући у уторак. Почетком идуће седмице мало топлије, али и даље нестабилно.

Водостаји у порасту

На Сави код х.с. Шабац водостај ће се наредних дана кретати изнад границе редовне одбране од поплава. На Колубари, Убу, Тамнави, Јадру, Ликодри, Љубовиђи, Скрапежу, Ђетињи, Моравици, Бјелици и на горњем току Западне Мораве од 01. до 03. јуна водостаји ће бити у већем порасту са превазилажењем упозоравајућих нивоа. На мањим бујичним водотоцима ових сливова могућа су изливања.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".