Почетком јуна 2022. године лекари су се јавили породици Луис и саопштили им да је рак почео агресивно да расте. После прегледа специјалисте нажалост потврђене су најгоре вести, Иден није остало још много времена.

- Мислили смо да болови који су се појавили током локдауна су последица претераног мировања Иден јер није била активна као иначе. После прегледа и коначне дијагнозе мени као мами није остало много тога да урадим - рекла је Теса Луис, мајка болесне тинејџерке за "Daily Record" прошле године.

Иден, колико је било у њеној моћи, ишла је у школу на часове и била са својим другарима, али пошто је била слаба и није могла да се креће, њена мајка је организовала прославу матуру за ћерку и замолила другове из школе и пријатеље да јој помогну.

 

 

Иден је недавно објавила на Фејсбуку да ће бити на концерту британске музичке звезде Харија Стајлса у Кардифу 21. јуна и замолила га је да јој испуни жељу. Хари Стајлс је тренутно на турнеји са последњим албумом "Harry's House".

 

 

- Први и последњи пољубац. Имам 17 година и рак у терминалној фази. Ово би био мој први пољубац и можда последњи загрљај. Твој посвећени фан који умире - написала је Иден.

Фото: Профимедиа

 

Убрзо након што је објавила последњу на Фејсбуку фанови су урадили све да Хари види поруку, али још увек није одговорио.

Рак костију

Остеосарком, најчешћи рак костију, обично се јавља код деце и људи старости од 10 до 30 година и најчешће почиње у рукама, ногама или у карлици.

Јуингов сарком такође се чешће јавља код деце и младих одраслих. Почиње најчешће у рукама, грудима, ногама, карлици и кичми. Људи старији од 40 година чешће имају хондросарком – обично у рукама, ногама или карлици. Карциноми попут леукемије, који почињу у сржи – ткиву неких костију – не сматрају се раком костију.

БОНУС ВИДЕО:

НАКОН ДУГЕ МЕДИЈСКЕ ПАУЗЕ: Индира Радић открила зашто се повукла са сцене и шта ће бити са новим албумом

(Блиц жена)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".