Побио сам сад људе, па ћу и вас ако ме не будете возили где кажем.

Ово је рекао У. Б. (20), осумњичен да је 4. маја у селима Мало Орашје и Дубона убио осморо младих и ранио 14 људи, када је са бомбом у руци отео такси у ком је била странка. Подсетимо, У. Б. је, како се сумња, починио масакр хицима из калашњикова и по сопственом признању "пуцао је да заплаши мештане два села код Смедерева и Младеновца, јер га оговарају и омаловажавају".

Сведочила у тужилаштву

- Ја нисам у другом стању, то сам слагала отмичара, у нади да ме неће убити ако зна да чекам бебу. То сам урадила да бих сачувала свој живот, али и живот таксисте - рекла нам је ова девојка.

Јелена А. једна је од 50 сведока у истрази коју Више јавно тужилаштво у Смедереву води против У. Б., а данас је дала изјаву у овој институцији. По изласку из зграде тужилаштва, она нам је описала свој сусрет са, у том тренутку, најтраженијим и најопаснијим бегунцем у Србији!

- Те вечери, око 22.30, кренула сам таксијем из Смедерева код вереника на Уб, и док сам са таксистом коментарисала због чега ли на путу има толико полиције и Хитне помоћи, на наплатној рампи Мали Пожаревац, на којој смо стајали, видела сам крупног младића у плавој мајици како излази из шумице - каже ова храбра девојка и додаје да је тада помислила да младић ради на наплатној рампи.

- Испред нас су била два возила, а тај младић је убрзаним ходом ушао у такси. Сео је поред мене на задње седиште, а у руци је држао бомбу - присетила се Јелена А. у разговору за медије.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: