Ова функција, за коју се каже да се ослања на и Ајфонов већ постојећи акцелерометар и друге унутрашње компоненте које могу да детектују изненадне покрете, наводно ће се појавити и на Apple Watch-у и биће објављена следеће године. Међутим, према извештају Wол Стрит-а можда се ова функција никада и не појави на иПхоне-у или Apple Watch-у.

Из компаније "Епл" за сада нису имали никаква саопштења на ову вест. "Епл" је представио детекцију пада са Apple Watch Serries 4 2018. године, и током година је промовисао наводне здравствене предности својих производа.

Оваква функција већ постоји

Значајно је да функција паметног телефона која детектује аутомобилску несрећу и аутоматски позива помоћ је нешто што већ постоји.

У јуну ове године Ројтерс је известио да Генерал Моторс намерава да прода верзију апликације своје претплатничке услуге ОнСтар-а. За 15 долара месечно, апликација Он Стар.

Гуардијан за Ајфон и Андроид омогућава откривање судара и слање помоћи на путу претплатницима.

- Апликација је дизајнирана да користи сензоре паметних телефона за откривање судара и упозоравање са сертификатом за хитне случајеве. Могу да вас позову и могу да контактирају прву помоћ, дајући им вашу локацију - објашњавају из компаније Генерал Моторс.

(PC press)