Ova funkcija, za koju se kaže da se oslanja na i Ajfonov već postojeći akcelerometar i druge unutrašnje komponente koje mogu da detektuju iznenadne pokrete, navodno će se pojaviti i na Apple Watch-u i biće objavljena sledeće godine. Međutim, prema izveštaju Wol Strit-a možda se ova funkcija nikada i ne pojavi na iPhone-u ili Apple Watch-u.

Iz kompanije "Epl" za sada nisu imali nikakva saopštenja na ovu vest. "Epl" je predstavio detekciju pada sa Apple Watch Serries 4 2018. godine, i tokom godina je promovisao navodne zdravstvene prednosti svojih proizvoda.

Ovakva funkcija već postoji

Značajno je da funkcija pametnog telefona koja detektuje automobilsku nesreću i automatski poziva pomoć je nešto što već postoji.

U junu ove godine Rojters je izvestio da General Motors namerava da proda verziju aplikacije svoje pretplatničke usluge OnStar-a. Za 15 dolara mesečno, aplikacija On Star.

Guardijan za Ajfon i Android omogućava otkrivanje sudara i slanje pomoći na putu pretplatnicima.

- Aplikacija je dizajnirana da koristi senzore pametnih telefona za otkrivanje sudara i upozoravanje sa sertifikatom za hitne slučajeve. Mogu da vas pozovu i mogu da kontaktiraju prvu pomoć, dajući im vašu lokaciju - objašnjavaju iz kompanije General Motors.

(PC press)